Interwad
Image default
Zakelijk

Jouw team ontwikkelen met een team assessment

 

Het succes van een bedrijf hangt af van hoe sterk het team is. Het ontwikkelen van een goed team is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Met behulp van een team assessment kun je waardevolle informatie omzetten in duidelijke actiepunten waardoor het team zich kan ontwikkelen. Met het team assessment van TestGroup krijg je inzicht in het team en verbeter je zowel communicatie als de werkervaring binnen jouw team.

Een team ontwikkelen met behulp van een team assessment

Een team assessment bestaat uit een veelzijdige persoonlijkheidstest die ingezet wordt voor de evaluatie van jouw team. Met een team assessment kun je snel in kaart brengen waar verbeterpunten liggen. Door actiepunten aan deze verbeterpunten te koppelen leer je het team bijvoorbeeld om beter met elkaar samen te werken. Je krijgt ook inzicht in welke persoonlijkheden er binnen het team werkzaam zijn. Op basis hiervan kun je keuzes maken voor het verbeteren van de teamprestaties binnen jouw bedrijf.

Krijg inzicht in het persoonlijkheidstype van jouw team

Als er verschillende mensen binnen een team werkzaam zijn dan heb je ook te maken met verschillende persoonlijkheden. The Bridge Personality team assessment geeft inzicht in de persoonlijkheid van kandidaten met behulp van wetenschappelijk onderbouwde rapportages. The Bridge Personality is gebaseerd op zowel de Big Five, de 16 Jung Types en het bekende vier kleuren model. Met behulp van deze informatie is het voor de manager eenvoudiger om mensen op de juiste manier aan te spreken, te corrigeren en te helpen.

Naast een teamrapport waarin je de diverse eigenschappen van het team kunt achterhalen, biedt de persoonlijkheidstest ook op individueel niveau inzicht. Hierdoor kun je de test goed gebruiken om erachter te komen welke werknemer toe is aan een grotere uitdaging en welke teamleden sturing nodig hebben om de bedrijfsdoelen te behalen. Met een team assessment krijg je inzicht in het team waardoor het toewijzen van rollen effectiever verloopt. De test helpt ook bij het verbeteren van communicatie in het team. Omdat teamleden elkaar met behulp van een team assessment beter begrijpen, is het waarschijnlijk dat het team automatisch beter met elkaar samenwerkt.

Pak valkuilen efficiënt aan met een team assessment

Een team assessment helpt bij verschillende HR thema’s. Zo kun je de team assessments inzetten voor de ontwikkeling van teams. Met een team assessment kun je onder andere ook:

  • Talenten selecteren

  • Medewerkers ondersteunen bij hun ontwikkeling

  • Team samenstellingen onder de loep nemen

  • Vitaliteit van medewerkers in kaart brengen

  • Leiderschap binnen het team versterken

Omdat de team assessments van TestGroup niet alleen gericht zijn op het hele team maar ook op individueel niveau, is het mogelijk om valkuilen effectief aan te pakken. De team assessments zijn geschikt voor teams van 3 tot 12 personen en de rapportage is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Hierdoor kan de team assessment ingezet worden in elk bedrijf. De rapportage geeft concreet advies voor het verbeteren van jouw team op gebied van probleemoplossing, conflict hantering en onderlinge communicatie. Tot slot geeft de teamrapportage praktische tips en oefeningen mee die je kunt gebruiken voor de ontwikkeling van jouw team.

Krijg inzicht in de kleurenvoorkeur van het team

De kleurenvoorkeur van teamleden zegt meer over hoe zij zich gedragen in bepaalde situaties. De vier kleuren worden opgedeeld in rood, blauw, groen en geel. Elke kleur is gekoppeld aan specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld nauwkeurigheid en wilskracht. Je krijgt met het vier-kleuren rapport ook inzicht in hoe passief, overtuigend of discreet iemand is.

Het afnemen van een team assessment is snel en eenvoudig. Na het bestellen staat de test doorgaans binnen 30 minuten klaar om ingevuld te worden. Het hele team vult de test in en na afloop ontvangt iedereen een individueel kleurenrapport. Op basis van alle antwoorden wordt er ook een teamrapport opgesteld. Indien gewenst kan een consultant van TestGroup na ontvangst van de rapportage samen met de teamleider door het rapport gaan. Hierna ben je helemaal voorbereid om een teamsessie te plannen voor het bespreken van het team rapport. Er is geen training nodig voor het afnemen van de team assessments maar het is wel mogelijk om een training te volgen.

Bestel vandaag een team assessment voor het verbeteren van jouw team

Je kunt de team assessments bestellen bij TestGroup. The Bridge Personality team assessment is gebruiksvriendelijk en het is mogelijk om de test los af te nemen. Voor grotere bedrijven is het aan te raden om een eigen account aan te vragen. Met een eigen account kun je credits kopen waarmee je de testen van TestGroup voor een voordelig tarief kunt kopen. Tot slot is er een onbeperkt abonnement waar bedrijven die zeer regelmatig testen bestellen, gebruik van kunnen maken. Als je gebruik maakt van een eigen account dan is de test die je bestelt direct beschikbaar. Bestel vandaag een team assessment om jouw team te helpen bij de ontwikkeling.

 

Gerelateerde artikelen

Een testament opstellen

Oud ijzer Den Haag goede keuze

Een bedrijfsruimte vinden in corona tijd