Interwad
Image default
Woning en Tuin

Je thuiskantoor inrichten, zo doe je dat

Het aantal mensen dat vanuit huis werkt is sinds COVID-19 enorm gegroeid. Ook wordt voorspeld dat, wanneer alle maatregelen voor COVID-19 afgeschaft worden, thuis werken steeds vaker voor zal komen vergeleken met voor de corona uitbraak. Je werkplek thuis moet dus zo ingericht worden, dat jij de gehele week productief bent en je je in deze ruimte je op je gemak voelt. In deze blog worden een aantal belangrijke tips gegeven voor het ideale thuis kantoor. 

Het bureau en bureaustoel 

Als je een geschikte ruimte hebt gevonden in je huis voor een thuiskantoor, is het eerstvolgende waar je aan denkt natuurlijk een bureau en bureaustoel. Het is belangrijk om voor het aanschaffen van een bureau te bepalen wat voor soort bureau je wilt. Heb je veel opberglades in je bureau nodig? Moet het bureau bij een raam komen te staan? Kun je het bureau ook ombouwen tot sta bureau? Hoe lang en hoe hoog moet het bureau zijn? Gelukkig is er een grote keuze uit bureaus en werktafels voor thuis. En is er altijd een werkbureau dat geschikt is voor jouw werkzaamheden. 

Bij een comfortabel bureau hoort ook een comfortabele bureaustoel. Een kwalitatief goede bureaustoel is van groot belang. Goede bureaustoelen zorgen ervoor dat je een goede houding aanneemt aan je bureau. Een comfortabele stoel verschilt per persoon. Daarom wordt aangeraden om voor het aanschaffen van een bureaustoel deze eerst te testen en te kijken of deze bureaustoel echt bij jouw past. 

Daglicht en verlichting 

Veel daglicht in je thuiskantoor zorgt voor meer energie. Daarom is het belangrijk om te kijken naar welke raamdecoratie het gemakkelijkste licht doorlaat wanneer nodig is. Rolgordijnen zijn hier een goede optie voor. Met rolgordijnen kun je makkelijk de hoeveelheid licht bepalen die je thuiskantoor binnenkomt. Ook kun je de kamer makkelijk verduisteren met rolgordijnen wanneer dat nodig is. 

Zit je thuis kantoor op zolder en beschik je over schuinen ramen? Dan raden we een rolgordijn dakraam aan. Een rolgordijn voor jouw Velux dakraam is de perfecte oplossing voor een schuin raam. Naast dat ze stijlvol zijn voor je thuiskantoor zijn ze ook voor 99 procent verduisterend, warmte werend (zo wordt het nooit te warm in je thuiskantoor), en supermakkelijk in gebruik.

Naast het makkelijk kunnen regelen van de hoeveelheid daglicht is het ook belangrijk om geschikte werkverlichting aan te schaffen voor wanneer het bijvoorbeeld nog donker buiten is. Goede werkverlichting kan zorgen voor een betere concentratie. Je hebt de keuze uit bureaulampen of geschikte spots en lampen voor in het plafond. 

Sfeer met accessoires

Richt je kantoor in waar jij je thuis bij voelt. Kleed je ruimte aan met handige accessoires, zoals een klok, prullenbak of een koffieapparaat. Vergeet echter ook niet om je kantoor in te richten met mooie en leuke accessoires zodat jij je in je eigen thuiskantoor op je gemak voelt.