Interwad
Image default
Woning en Tuin

Landelijke lampen met glasplaat

Tussen wat we noemen de landelijke lampen, heb je heel leuke lampen met een glasplaat. Ze zijn klokvormig waarbij de lampenkap meestal in metaal is en ze stralen het licht op een subtiele maar stoere manier naar beneden de huiskamer in. Deze landelijke hanglampen komen oorspronkelijk uit leegstaande gebouwen van bijvoorbeeld fabrieken, hospitalen en opslagplaatsen. Op een bepaald moment zijn liefhebbers deze lampen gaan recupereren en in de huiskamer gaan hangen. Gelukkig maar want dergelijke landelijke lampen zijn heel stijlvol. 

Deze lampen dienden om de werkplaatsen te verlichten daar waar het nodig was, maar ze mochten niet storen aan de ogen. Vandaar dat men er een glasplaat in voorzien heeft: de glasplaat moest het licht wat dimmen. Deze lampen zijn dan ook uiterst geschikt voor bijvoorbeeld boven het werkblad in de keuken of boven de werk- of hobbytafel. Ze geven gericht en vrij sterk licht.

Oorspronkelijk had je ze enkel in grote uitvoeringen: de stoere grote logge lampen uit de industriewereld. Nu hebben ook fabrikanten van verlichting kleinere formaten ontworpen. Zo kan je ze nu ook in kleinere kamers hangen: hall of toilet bijvoorbeeld. Je kan ook een paar kleinere lampen samen hangen boven de eettafel of aanrecht.

Doordat hun kleuren neutraal zijn:
– metaalkleur
– zwart
– donkergrijs
-koperkleur

Passen ze bijna in elk interieur: heel koel modern of net wat warmer intiemer. Deze zelfde stijl bestaat ook in andere lampen (muurlampen bijvoorbeeld). Op deze manier kan je ze gaan combineren met mekaar zodat je doorheen je huis een unieke stijl gaat creëren. Andere accessoires uit de industriewereld kunnen deze look nog gaan versterken: metalen kastjes of koffers bijvoorbeeld.

Een groot voordeel van deze landelijke lampen met glasplaat is dat er weinig stof in de lamp komt. Ze zijn sterk en duurzaam en vragen weinig onderhoud. Je mag ze gerust af en toe een goeie beurt geven met een sopje, en ze glimmen opnieuw. Ze mogen er ook best wel wat verweerd en gebruikt uitzien. Dat zet hun oorsprong en eigenheid nog extra in de spotlight. Landelijke lampen met glasplaat hebben een stoer uiterlijk. Maar uiteindelijk zijn ze enerzijds subtiel en neutraal en anderzijds toch sterk aanwezig. Een aanrader voor een leuke stijl van je huis!
 

Bezoek de website voor meer informatie