Interwad
Image default
Woning en Tuin

Tips voor een opgeruimde hal

De hal is een ruimte die vaak wat rommelig overkomt door de rij schoenen die er staan of de stapel jassen die zomaar ergens op liggen. Gelukkig kan het ook anders en kan je met deze tips een opgeruimde hal creëren.

 

Voor al die jassen en sjaals neem je een wandkapstok

In de hal is het belangrijk om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Het is vaak een wat kleinere smalle ruimte. Daarom is een wandkapstok echt ideaal. Met deze kapstokken voor aan de muur heb je plaats genoeg voor al de jassen en sjaals zonder dat ze her en der verspreid in de hal liggen. Ook in wandkapstokken heb je een heleboel keuze. Kies er een die goed past bij de stijl van het interieur van de hal. Neem je een wandkapstok met een plank erboven of waar een opbergmand op zit? Superhandig want dan heb je ook een goede opbergplek voor bijvoorbeeld handschoenen, mutsen en petten.

 

Opbergruimte creëren voor schoenen

De hal die vol staat met een hele rij schoenen? Om de hal een wat opgeruimdere uitstraling te geven kan je misschien voor de schoenen ook een oplossing zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan een schoenenkastje kopen en deze in de hal zetten en daar zoveel mogelijk schoenen in opbergen. Maar ben je beperkt in de ruimte dan kan je ook een soort opbergsysteem voor schoenen aan de muur creëren. Je kan bijvoorbeeld aan de muur planken of wat ook heel leuk is houten kisten aan de muur bevestigen. Op die manier heb je opbergruimte voor al je schoenen maar neemt het op de vloer geen extra ruimte in beslag.

Gebruik de ruimte onder je trap zoveel mogelijk

In de meeste gevallen heb je een trap in de hal. Onder de trap is er ruimte waar je wel iets mee kan doen. Omdat de hal een kleine ruimte is en je wat beperkt bent in het opbergen van spullen moet je de ruimte zo goed mogelijk gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld je paraplu’s of de sport benodigdheden zoals bijvoorbeeld een tennisracket. Die anders ook ergens los in de hal staan of kijk of er onder de trap genoeg ruimte is om daar een kapstok te maken.

 

Kijk eens met een kritische blik naar de hal en haal spullen weg die er eigenlijk niet thuishoren

De voetbalspullen van je zoon of een tennisracket van een ander gezinslid. Het zijn voorbeelden van spullen die nog weleens die in de hal blijven liggen. Wil je een opgeruimde hal dan moet je een keer kritisch kijken wat er eigenlijk in de hal niet thuishoort. Wil je bijvoorbeeld niet dat je zoon iedere week zijn voetbaltas in de hal deponeert. Spreek dan af dat hij deze of meeneemt naar zijn kamer of dat hij deze bijvoorbeeld op bergt onder de trap. Haal alles weg wat er niet thuishoort. Voor de overige spullen probeer je opbergruimte te vinden.