Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

Schilderen als hobby

De coronacrisis zorgt ervoor dat steeds meer mensen thuis zijn. Veel mensen houden hier veel meer tijd aan over en kiezen er daarom voor op nieuwe hobby’s te ontdekken. Schilderen is een hobby dat veel tijd kost. Daarom kiezen veel mensen ervoor dit niet te doen ondanks dat ze het willen. Door de coronacrisis zie je dat steeds meer mensen het schilderen oppakken als een nieuwe hobby en kijken of dit bij hun past.

Kijk online

Voordat je begint aan het schilderen kun je al op internet gaan kijken naar verschillende uitleg filmpjes. Zo kun je al een beetje zien of het iets voor jou is. Sommige mensen beginnen meteen met schilderen uit hun hoofd. Vaak kun je wel op het internet zoeken naar inspiratie. De voorbeeld filmpjes zijn uitermate geschikt voor beginnende schilders. In deze filmpjes wordt op een makkelijke manier uitgelegd hoe je het beste iets kan schilderen. Vaak kun je dan wat tips opdoen omtrent technieken. Ook zie je meteen hoe je bepaalde onderwerpen het beste kan schilderen.

Materiaal

Wanneer je besluit om daadwerkelijk te beginnen met schilderen dan heb je natuurlijk wel materiaal nodig. Essentieel voor te schilderen is natuurlijk een schilders doek, penselen en verf. Er zijn ook een aantal spullen waar je niet meteen aan denkt en niet meteen nodig, maar wel heel handig kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan is een schildersezel. Met een schildersezel kun je je doek op ooghoogte plaatsen. Zo ontstaat met een schildersezel geen vertekening in het beeld.

https://www.schildersezel-enzo.com/