Interwad
Image default
Aanbiedingen

5 bekkenbodem oefeningen voor vrouwen

5 oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen

Het trainen van de bekkenbodemspieren is belangrijk voor vrouwen van alle leeftijden. Het kan helpen bij het voorkomen van urineverlies, het verbeteren van de algemene gezondheid en het ondersteunen van de organen in het bekkengebied. Hieronder vindt u vijf eenvoudige oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen:

1. Kegeloefeningen

Span de spieren in uw bekkenbodem aan en houd ze 5 seconden vast voordat u ze ontspant. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw geleidelijk op naar 3 sets van 10 herhalingen.

2. Squats

Maak squats door langzaam te buigen en te hurken terwijl u uw bekkenbodemspieren aanspant. Ga dan langzaam terug naar de startpositie en ontspan uw spieren. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw geleidelijk op naar 3 sets van 10 herhalingen.

3. Bridge

Ga op uw rug liggen met gebogen knieën en uw voeten plat op de grond. Til uw bekken omhoog terwijl u uw bekkenbodemspieren aanspant. Houd deze positie 5 seconden vast voordat u terugkeert naar de startpositie. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw geleidelijk op naar 3 sets van 10 herhalingen.

4. Planken

Maak een plankpositie en span uw bekkenbodemspieren aan terwijl u uw lichaam in een rechte lijn houdt. Houd deze positie 10 seconden vast voordat u ontspant. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw geleidelijk op naar 3 sets van 10 herhalingen.

5. Ademhalingsoefeningen

Concentreer u op uw ademhaling en adem langzaam en diep in door uw neus. Terwijl u uitademt, knijpt u uw bekkenbodemspieren samen en houdt u deze 5 seconden vast voordat u ontspant. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw geleidelijk op naar 3 sets van 10 herhalingen.

Conclusie

Het regelmatig trainen van de bekkenbodemspieren kan helpen bij het voorkomen van incontinentie en het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn van vrouwen. Deze oefeningen kunnen eenvoudig thuis worden uitgevoerd en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en capaciteiten. Raadpleeg uw zorgverlener als u vragen heeft over het trainen van uw bekkenbodemspieren of als u problemen ondervindt met uw blaas of bekkengebied.

https://123bekkenbodemoefeningen.nl/