Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

Nieuwsmedia

Als mensen het op de televisie het hebben over de traditionele nieuwsmedia of de ’nieuwe’ nieuwsmedia dan willen er nog wel is twijfels ontstaan bij sommige mensen. Welke media behoren nu eigenlijk tot de traditionele media? Onder de traditionele media wordt over het algemeen verstaan de krant, de radio en de televisie. Onder de nieuwe media wordt het internet verstaan.  Met de grote opkomst van het internet dachten vele kenners dat de nieuwe media de traditionele media volledig zou gaan verdringen. Dit blijkt echter een ongegronde gedachte altijd geweest te zijn want jongeren maken meer gebruik van traditionele nieuwsmedia dan gedacht. Uit een grootschalig onderzoek onder Nederlandse en Vlaamse jongeren is namelijk gebleken dat jongeren de verschillende nieuwsmedia juist náást elkaar gebruiken.

Er moet daarbij natuurlijk wel gezegd worden dat met betrekking tot de radio er wel een verandering is gekomen die betrekking heeft met internet. Heel veel mensen luisteren radio door middel van online radio. Sommige radiozenders zijn zelfs alleen nog online te beluisteren. Dit is ook eigenlijk niet zo’n hele gekke ontwikkeling want waar er vroeger op veel kantoren nog een radio stond is dit eigenlijk niet meer zo van deze tijd.

Wil je dus bijvoorbeeld als een radio 10 gold zijnde nog veel luisteraars hebben dan is het cruciaal dat je een mp3 stream online zet. Doe je dit niet dan verlies je een groot deel van je luisteraars en dus ook van je inkomsten. Adverteerders willen natuurlijk alleen adverteren op een zender die veel beluisterd wordt anders heeft het hele adverteren ook geen zin meer. Ben je nu opzoek naar een website waar je al je favoriete radiozenders kunt beluisteren ga dan eens naar radioguide.fm. Op deze website kun je alle radiozenders in de wereld digitaal beluisteren. Dus het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een Amerikaanse radiozender of een Franse radiozender!

Bezoek de website voor meer informatie