Interwad
Image default
Alarmsysteem

Vakantieseizoengids voor huisveiligheid

Vakantieseizoengids voor huisveiligheid

Brand, inbraak en letsel zijn de laatste onderwerpen waar u tijdens de vakantie aan wilt denken.

Helaas stijgen deze risico’s tijdens de vakantie door een toename van activiteiten, reizen en de toegenomen financiële stress van individuen.

Geef uw gezin gemoedsrust door veiligheidsmaatregelen te treffen en apparaten in uw hele huis te installeren. Gebruik de vier onderstaande tips van slotenmaker Den Haag om uw huis te beschermen tegen risico’s van Thanksgiving tot Oud en Nieuw.

4 manieren om uw huis te beveiligen tijdens de feestdagen

Beperk de koks in de keuken. Terwijl uw gezin uitkijkt naar grote kalkoen diners, latkes of figgy pudding, moet u rekening houden met de risico’s die gepaard gaan met koken in grote hoeveelheden. Volgens de Nationale Brandweer de belangrijkste dag voor thuisbranden in Nederland.

Belangrijke tips om te zorgen dat uw keuken veilig blijft, zijn onder andere:

  • Houd kinderen uit de keuken en laat ervaren koks alleen vakantiemaaltijden bereiden.
  • Laat een vlam, de kookplaat of uw oven nooit onbeheerd achter.
  • Zorg voor een schone keuken, met name een heldere vloer, om af te weren tegen struikelen en vallen.
  • Doe messen en andere scherpe voorwerpen weg als deze niet in gebruik is.

Wees voorzichtig met kaarsen en uw open haard.

Warm licht van een kaars of open haard is een sentimentele vakantietraditie, maar moet met zorg worden behandeld. Houd u aan de basisregels voor brandveiligheid, zoals kinderen nooit in de buurt van vuur laten komen of kaarsen te dicht bij ontvlambare objecten plaatsen. Dit omvat vakantiedecoraties, die vaak vatbaar zijn voor vuurgevechten.

Controleer vóór het vakantieseizoen of alle rookmelders goed werken. Naast een hoorbaar alarm, kunt u uw huis beveiligen met een brandalarm dat wordt ondersteund door een 24/7 meldkamer om ervoor te zorgen dat hulpverleners indien nodig worden uitgezonden.

Wees voorbereid op frequente houseguests of feesten.

Of je nu een vakantiedrank gooit of familieleden uit te nodigen om bij je thuis te blijven, zorg ervoor dat gasten veilig zijn met een compleet slim programma voor de beveiliging van hun huis. Het verhogen van het aantal personen onder uw dak zal ook uw veiligheids- en beveiligingsrisico’s verhogen.

Functies zoals op afstand bewaakte en gecontroleerde lichten, sloten, alarmen en videobewaking kunnen ervoor zorgen dat uw huis wordt beschermd als gasten komen-en-gaan. Geef bijvoorbeeld vertrouwde huisgasten, zoals naaste familie en vrienden, tijdelijke codes om uw beveiligingssysteem in te schakelen en te deactiveren.

Onthoud de veiligheid van je huis terwijl je weg bent.

Voordat uw gezin op vakantie gaat naar een tropische vakantie of gewoon voor een vakantiemaaltijd, moet u de veiligheid van uw huis in gedachte houden met de volgende snelle tips:

  • Houd dure kerstaankopen, zoals cadeaus, verborgen in uw huis en uit de buurt van ramen om verleidende indringers te vermijden om in te breken. Zorg ervoor dat blinds en gordijnen altijd worden getrokken terwijl uw gezin weg is of slaapt.
  • Zorg er na het ophangen van verlichting en decoraties voor dat alle ladders die een inbreker toegang tot uw huis kunnen bieden veilig worden opgeborgen.
  • De nacht valt veel eerder deze tijd van het jaar. Maak gebruik van door sensoren geactiveerde lichten en bewegingsgevoelige videocamera’s buitenshuis om ongewenste bezoekers af te weren.
Bezoek de website voor meer informatie