Interwad
Image default
Beauty en verzorging

Wat is blauw licht en hoe benvloedt het de huid?

Laten we het eens hebben over blauw licht. Blauw licht maakt deel uit van het elektromagnetisch spectrum en bevindt zich net voorbij het zichtbare licht op het spectrum. Het heeft pieken in golflengten van ongeveer 400 nm tot 500 nm, maar er zijn ook kortere golflengten onder 400 nm, de zogenaamde ultraviolette (UVA) stralen. Blauw licht kan diep in de huid doordringen en uit onderzoek blijkt dat overmatige blootstelling voortijdige veroudering en celbeschadiging kan veroorzaken, waardoor je vatbaar wordt voor kanker en andere problemen. Het is dus belangrijk te weten hoe u een te hoge blootstelling aan blauw licht kunt voorkomen.

Blauw licht is elke dag overal om ons heen. Of het nu de zon is die door een raam schijnt, een tv of een computerscherm, je wordt blootgesteld aan hoogenergetisch blauw licht dat op korte termijn effecten kan veroorzaken en zelfs op lange termijn schade kan aanrichten als de blootstelling intens genoeg is. Met name ultraviolet blauw licht is een groot gevaar voor de huid voor iedereen die langere tijd achter een computer werkt en blootstelling kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker.

Blauw licht is een prominente vervuilende stof in onze omgeving, maar de meeste mensen zijn zich niet bewust van de gevaren en gezondheidsrisico’s die ermee samenhangen. Blauw licht induceert Mitochondriale DNA-schade & Vrije Radicaalproductie in Epitheliale Cellen – Recent onderzoek gepubliceerd door (Vandersee 2013) geeft aan dat blauw licht oxidatieve schade kan toebrengen aan de mitochondriën, wat cellulaire veroudering kan versnellen. Dat leidt tot meer fijne lijntjes, rimpels en pigmentatiestoornissen die gepaard gaan met blootstelling aan de zon. Blootstelling aan blauw licht creëert ook vrije radicalen, terwijl het aantal antioxidanten afneemt. Dit gebrek aan evenwicht vertraagt het herstel van de huidbarrière en verhoogt ontstekingen.

Help blauw licht en gevaarlijke UV-stralen te blokkeren met getinte minerale zonnefilters die ook uw huid camoufleren. Deze zonnefilters bevatten ijzer-oxidepigmenten, die niet alleen een natuurlijk ogende, matte finish geven, maar ook blauw licht weerkaatsen zodat het niet in de huid doordringt, de hoeveelheid zonnebrandcrème die nodig is om een Koreaanse zonnebrandcrème zoals purito sunscreen SPF-dekking te krijgen verminderen en ze zijn van nature breedspectrum, dus ze beschermen tegen UVA- en UVB-stralen.

https://kocosmo.nl/