Interwad
Image default
Bedrijven

Lekker op Portugese vakantie

Geografisch gezien mag Nederland dan misschien dan aan de zee liggen, maar Nederland staat nu niet bepaald bekend om het lekkere weer. In de vakantie kiezen veel Nederlanders er dan ook voor om naar het zuiden te trekken. Dit kan per vliegtuig, of per auto zoals ook veel mensen doen. Spanje, Griekenland en de laatste tijd ook Turkije zijn erg populaire bestemmingen, maar klassieker Portugal blijft toch ook populair onder de Nederlanders. Vooral het stuk kust aan de Atlantische oceaan met haar prachtige rotsen is nog steeds onverminderd populair. Zo met dat grauwe Nederlandse weer, is de verleiding tot het boeken van een lekkere last minute naar portugal natuurlijk wel erg groot. Maar eigenlijk zijn er geen redenen waarom je hier niet aan toe zou geven.

De kust van de Algarve is een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming. Liefhebbers van een stedentrip kunnen hun hart ophalen in Faro, waar feestgangers zich ook zeker zullen vermaken in het bruisende Albufeira. Ook voor je rust kun je prima naar dit stukje Portugal komen tijdens je lastminute portugal: bezoek dan eens het mooie stadje Sesmaras. Ook sportieve mensen kunnen hun hart ophalen in deze regio; in het noordelijk gelegen Cabanas kun je hier heerlijk duiken en je ogen uitkijken.

De Algarve heeft ook een sterke identiteit. De cultuur verschilt van die van de rest van Portugal en ze hebben ook hun eigen taal. Wel zijn de mensen hier, net als in de rest van Portugal, erg gastvrij en altijd bereid om te helpen. Sla toch zeker Faro niet over, want hier zal je je ogen uitkijken naar alle toeristische bezienswaardigheden die hier te bewonderen vallen.

Het weer is in Portugal gegarandeerd een stuk beter in Portugal dan in Nederland. Vooral de zuidkust staat garant voor een heerlijke warme en zonnige vakantie. Door het zeeklimaat is het weer het hele jaar goed te doen. 

Bezoek de website voor meer informatie