Interwad
Image default
Dienstverlening

Fulfilment uitbesteden als kleine webshop, is dit verstandig?

Wanneer je een webshop begint, heb je natuurlijk niet direct alle mogelijkheden tot je beschikking die grotere webshops hebben. Je hebt niet direct de mogelijkheid om producten op te slaan en verzendingen verzenden gebeurt bij het postkantoor. Dat kan er voor zorgen dat je soms meerdere keren per dag bestellingen moet verzenden vanuit het postkantoor. Met die reden is er een mogelijkheid om fulfilment uit te besteden, maar is fulfilment uitbesteden als kleine webshop wel verstandig? In deze tekst gaan we kijken wat fulfilment precies inhoudt en of het verstandig is om als kleine webshop te kiezen voor een fulfilmentbedrijf.

Wat doet een fulfilmentbedrijf

Een fulfilmentbedrijf zorgt er dus voor dat fulfilment taken worden uitbesteed aan hen. Zij slaan de producten op en zorgen ervoor dat de producten verzonden worden naar de kopers van het product. Vanaf dat een product verzonden wordt tot aan het verwerken van een eventuele retourzending wordt geregeld door het bedrijf. Dat kan dus een hoop werk uit handen nemen. Ook zorgt het bedrijf er voor dat de producten die je verkoopt, worden opgeslagen. Wanneer het grote producten zijn, heb je hier niet altijd de ruimte voor in je eigen woning of kantoor. Het fulfilmentbedrijf heeft een opslag waar zij het product opslaan totdat het verzonden wordt. Dit kan dus een hoop voordelen hebben, maar is het verstandig om een fulfilmentbedrijf in te schakelen?

Voordelen

Er zitten dus een hoop voordelen aan een e-fulfilment servicebedrijf zoals Surlogic. Het scheelt ruimte en een hoop werk. Ook kan het zijn dat het fulfilmentbedrijf een contract heeft met bijvoorbeeld een postbezorger. Op die manier kun je mee profiteren van goedkopere verzendkosten van producten. Wanneer je zelf producten verzend, betaal je hier telkens de portkosten voor. Wanneer je gebruik makt van een fulfilmentbedrijf, betaal je deze ineens na een bepaalde periode. Ook verpakkingsmaterialen hoef je niet van te voren te kopen. Het bedrijf heeft deze vaak tot zijn beschikking, maar brengt ze ook pas in rekening wanneer ze gebruikt zijn. Waarbij je zelf dus van te voren in moet schatten hoeveel je nodig hebt, hebben zij de producten op voorraad en brengen zij deze later in rekening. Het laatste voordeel zit hem in de tijd. Doordat je deze taken uit handen kan geven, heb je zelf een hoop meer tijd over voor andere zaken. Op die manier kun jij je richten op de sales en marketing van het bedrijf en er voor zorgen dat er nog meer verkocht gaat worden.

Nadelen

Natuurlijk heeft elk voordeel een nadeel en dat is ook het geval bij fulfilmentbedrijven. Het kost natuurlijk wel geld. Hoeveel geld is verschillend per bedrijf en ligt ook aan jou producten en hoeveel het bedrijf hiervoor moet doen. Ook zijn er verschillende pakketten. Waarbij het ene bedrijf alleen zorgt voor de verzending, zorgt het andere bedrijf bijvoorbeeld ook voor retouren en de afhandeling daarvan. Qua kosten kan het dus een hoop verschillen.

Conclusie

Het heeft een hoop voordelen, maar kost wel geld. Of het voor jou rendabel is kun je natuurlijk het beste zelf uitrekenen. Neem contact op met wat bedrijven om te kijken wat ze voor jou kunnen doen. Kijk naar de kosten en bereken of het voor jou te doen is of dat je beter nog even kan wachten met een fulfilmentbedrijf. Indien je meer informatie wilt, bezoek dan de website van Surlogic om alles te weten te komen over fulfilment.

https://surlogic.nl/nl/