Interwad

Ademstops en periodiek ademen

Ademstops of slaapapneu is wanneer mensen in hun slaap tien seconden hun adem inhouden. Dit kan de slaap ernstig verstoren en het werk overdag moeilijker maken. Mensen met slaapapneu zullen overdag erg slaperig en moe zijn. Daardoor kunnen mensen zich vaak niet concentreren. Slaapapneu is een onaangename aandoening die het dagelijks leven beïnvloedt, maar er zijn veel manieren waarop u slaapapneu kunt verminderen. In deze blog vertellen we je alle relevante informatie.

Je leefstijl en slaapapneu

Mensen met overgewicht hebben meer kans op slaapapneu. Daarom kan het handig zijn om uw levensstijl aan te passen. Door gewichtsverlies en een gezonder leven te leiden kunnen de symptomen van slaapapneu vanzelf verdwijnen. Slaapapneu kan in principe een leven lang duren, maar als iemand afvalt, kunnen de symptomen verdwijnen.

Slaappositie en slaapapneu

Je slaappositie kan veel invloed hebben op slaapapneu. Als iemand op zijn rug slaapt, worden de symptomen van slaapapneu erger. Probeer daarom altijd op uw zij te slapen. In het begin kan het even duren om dit aan te passen, maar als je niet op je rug ligt, zul je merken dat het aantal slaapapneu ‘s nachts afneemt.

Periodiek ademen en slaapapneu

Door periodiek ademen toe te passen in je dagelijkse leven kan je slaapapneu verminderen. Je kan periodiek ademen toepassen door bijvoorbeeld een machine te gebruiken. Deze machine pompt meer lucht in je luchtwegen waardoor je slaap zal verbeteren en je slaapapneu zal verminderen. Deze machines worden alleen door een arts voorgeschreven.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/