Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

Dit zijn de voordelen van bijenwas kaarsen

Een huis vol met kaarsen geeft je woning meteen een gezellige sfeer. Heerlijk ’s avonds de kaarsjes aansteken en genieten van de gezelligheid, geeft je echt het gevoel dat je thuis bent en lekker tot rust kunt komen.
De meeste kaarsen zijn gemaakt van paraffine, dit is een stof zonder geur, kleur of smaak. Paraffine wordt gemaakt van aardolie.
Als je op zoek bent naar kaarsen die als basis een natuurlijke grondstof hebben, dan zijn kaarsen van bijenwas een betere optie.
In dit artikel lees je hoe kaarsen van bijenwas gemaakt worden, welke soorten bijenwas kaarsen er zijn en waar je deze prachtige kaarsen kunt kopen.

Zo worden bijenwas kaarsen gemaakt

Een bij maakt niet alleen honing, maar ook bijenwas. Deze was maken ze in de bijenkast met de suiker die ze uit de honing halen. Ze maken met deze substantie een raat om de honing in te bewaren. Als het raat klaar is, snijdt de imker dit los met een heet mes en wordt het raat gesmolten. De honing en de bijenwas worden door het verwarmen van elkaar gescheiden. De bijenwas wordt vervolgens in een ijzeren bak gedaan. Deze grondstof wordt voor meerdere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor het maken van cosmetica en dus ook voor de productie van kaarsen.

Soorten bijenwas kaarsen

Er zijn verschillende soorten kaarsen van bijenwas te koop.

Gedompelde kaarsen
Deze gedompelde kaarsen van bijenwas hebben een langwerpige vorm en ze zijn te koop in meerdere lengtes en diktes. Ze geven tijdens het branden een heerlijke geur en branden lang. Combineer de kaars met een stijlvolle kandelaar voor een chique en toch natuurlijk effect.

Gegoten kaarsen
Er zijn ook kaarsen waarbij de bijenwas gegoten is in een metalen vorm. Door deze techniek kun je meerdere modellen kaarsen maken, waaronder waxinelichtjes. De gegoten kaarsen hebben een strakkere vorm dan de kaarsen die gedompeld zijn.

Gerolde kaarsen
Bij gerolde kaarsen worden de raatvellen met de hand gerold tot de vorm van een kaars. De structuur van het raat is hierdoor in de kaars duidelijk zichtbaar. Dit zorgt voor een extra natuurlijk effect.

De voordelen van bijenwas kaarsen

Bijenwas kaarsen zijn niet alleen duurzaam, ze hebben nog een aantal voordelen. Zo kunnen ze ook een positief effect op je luchtwegstelsel hebben, ruiken ze heerlijk en druipen ze bijna niet. De gele kleur van de kaars is uniek en een echte eyecatcher in ieder interieur.

Mocht je enthousiast geworden zijn, dan kun je de kaarsen zelf gaan maken. Dit is een leuk maar ook arbeidsintensief klusje dat enige oefening vraagt. Een andere optie is om deze prachtige gele kaarsen te kopen. Lekkerhoning maakt hun kaarsen met de hand en gebruikt daarbij bijenwas die 100 procent natuurlijk is. Het assortiment bij lekkerhoning is enorm uitgebreid en uniek!