Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilschool

Heb je altijd al willen zeilen, maar ben je hier nog niet voor geschoold? Dan is onze zeilschool de beste keuze om te benaderen. Wij verzorgen zeillessen voor alle leeftijdsgroepen, van jong tot volwassenen, waarbij je landelijk erkende diploma’s in het bezit kunt krijgen.

 

Zeillessen

Heb je nog nooit gevaren, maar lijkt dit je leuk om te doen? Dan is het volgen van zeillessen goed om te doen. Ook voor gevorderden kan het handig zijn enig lesmateriaal door te nemen op onze zeilschool om vervolgens veilig in de zeilboot te kunnen varen. Bij ons worden leerlijnen aangehouden, dat betekent dat elke leeftijdscategorie zijn eigen passende lesboot krijgt om van daaruit te oefenen. De lessen zitten op een speelse manier in elkaar, waarbij vertrouwen krijgen in jouw kunnen en doen belangrijk is, maar tevens het ook van belang is om plezier te hebben in hetgeen je doet. Door het volgen van lesprogramma’s ga je het water op en krijg je les van één instructeur die met een begeleidingsboot 7 mensen begeleidt. Uiteraard vertrek je niet eerder in de boot dan dat je een wetsuit voor de warmte aan krijgt en een zwemvest voor de veiligheid. De leeftijdscategorie dat zeillessen gevolgd kunnen worden zijn van 7 tot ongeveer 19 jaar. Er wordt begonnen in een lichte zeilboot en ben je wat ouder, dan ga je langzaam naar een wat zwaardere boot toe. Ben je volwassen en wil je alsnog leren hoe je een zeilboot moet hanteren? Dan ben je bij ons ook op het juiste adres. Je traint dan in een speciale lesboot zodat je het kielbootzeilen kunt leren en tegelijkertijd ook jachten kunt bedienen. Zo kun je diverse type boten bedienen met het lesmateriaal dat wij aanbieden. Naast het bieden van zeillessen, hebben we voor de liefhebber ook nog de mogelijkheid aan te melden voor wedstrijdzeilen. Dit is een aparte tak van zeilen, waarbij je alle kneepjes van het vak leert in een speciaal ontworpen wedstrijd zeilboot bij onze zeilschool.

 

Kortom, wil je lessen volgen op onze zeilschool, dan ben je verzekerd van een school die gecertificeerd is door de Commissie Watersport Opleidingen. Dit betekent dat wij voldoen aan de gestelde eisen en kunnen cursisten een erkend diploma behalen. Daarnaast wordt gekeken naar de doelstelling waarvoor mensen bij ons lessen nemen en spelen onze instructeurs hierop in.