Interwad
Image default
Mode en Kleding

Sneaker community

Voor een aantal mensen zijn schoenen alleen functioneel, schoenen dragen om naar buiten te gaan. Oke, het moet misschien ook een beetje comfortabel zitten maar that’s it. Toch is er een groep mensen die schoenen sparen en schoenenwinkels als een walhalla beschouwen. Sportschoenen oftewel sneakers zijn niet meer om te sporten maar is nu ook een echte cultuuricoon, een verzamelobject voor de sneakerfreaks. De sneakers staan steeds meer los van de sport en is meer een mode-item geworden. Sneakers zijn overal en de grote sportmerken spelen hier goed op in. Sneakers moeten nu niet alleen comfortabel zijn maar ook uniek. Hoe minder mensen de sneaker hebben, hoe unieker.  

Sneakerfreaks gaan ver voor de nieuwste sneakers. Vooral limited editions, sneakers waar er maar een bepaald aantal van is geproduceerd, maakt het hoofd van een sneakerfreak gek. Zoals ik eerder zei hoe unieker, hoe beter. Sneakerfreaks tellen honderden geld neer en kamperen voor sneakerwinkels om een limited edition sneaker te bemachtigen. Het is een echte community al die sneaker fanaten bij elkaar, er worden zelfs evenementen voor sneakers georganiseerd. Gelukkig gaan ze in Nederland nog niet zo ver als in Amerika, waar zij elkaar neersteken voor een exclusief paar sneakers.  

Bij petten is het niet als bij sneakers, waar ze alles willen verzamelen en de nieuwste willen bemachtigen. Wanneer jongens een snapback kopen is dat omdat ze het toevallig mooi vinden of omdat het bij hun outfit past. Er zijn niet veel limited editions of er worden niet heel vaak nieuwe petten uitgebracht. Wel zijn snapbacks bijna in iedere mannelijke kast te vinden. Heb je een keer een bad hair day, pet erop en niemand die het merkt. De sneakerfreaks zijn trouwens niet alleen mannen, er zitten ook een paar stoere vrouwen bij. Zij hoeven geen honderd paar hakken maar liever honderd paar aan sneakers.  

 

Bezoek de website voor meer informatie