Interwad
Image default
Mode en Kleding

De productie van regenjassen evolueert

De productie van regenjassen evolueert

Regenjassen evolueren enorm. In het begin werd de regenjas gemaakt van rubber. Het belangrijkste doel een regenjas is om je lichaam te beschermen tegen de regen. Gevoerde regenjas dames zijn er tegenwoordig in een breed gamma aan materialen. De fabrikanten proberen de beste materialen uit te vinden die tegelijkertijd bescherming, comfort en stijl geven. De regenjas die in de 20e eeuw werd geproduceerd, was zwaar en omvangrijk. Tegenwoordig vind je veel regenjassen gemaakt van lichtgewicht materialen. Op deze manier kunnen mensen zich op hun gemak voelen tijdens het dragen van een regenjas. Daarnaast is de regenjas makkelijk op te bergen. Wanneer je op reis bent, hoef je alleen maar de regenjas in je tas te stoppen. Dus, hoe evolueert de regenjas? Hier is het verhaal.

Materialen

Zoals eerder vermeld was de eerste regenjas van rubber. In de 20e eeuw begonnen fabrikanten vinyl stof te gebruiken. Dit materiaal is lichtgewicht en waterdicht. In 1970 breidde de regenkleding industrie zich uit. De fabrikanten betrokken verschillende ontwerpen, patronen, stoffen en kleuren. De regenponcho dames begon aan zijn populariteit. Op dit moment zijn regenjassen verkrijgbaar in zowel natuurlijke als kunstmatige stof. De meeste fabrikanten geven de voorkeur aan het gebruik van microvezel of geplastificeerde vezels. Sommige fabrikanten voegen verwijderbare voering toe. Deze voering kan warmte toevoegen als je de regenjas draagt. Afgezien van vinyl en polyester, zijn de meest voorkomende regenjas materialen wol, nylon en microvezels. Soms worden ze in gemengde vorm gebruikt. Sommige chemische stoffen worden toegevoegd voor waterdichting, zoals hars, was en paraffine-emulsie.

Productieproces

Vroeger werden regenjassen met de hand gemaakt. Tegenwoordig gebruiken alle bedrijven die regenjassen produceren machines. De fabriek maakt tijdens het productieproces gebruik van een geautomatiseerd systeem. De eerste stap bij het vervaardigen van de regenjas is het waterdicht maken van de stof. Na het doorlopen van dit proces wordt het vel in bepaalde patronen en verschillende maten gesneden. De patronen zijn afhankelijk van het deel van de regenjas, zoals kap, kraag, romp, zak en andere. Deze delen worden aan elkaar genaaid om een ​​hele regenjas te maken. De naden worden verzegeld om lekkage te voorkomen. Kwaliteitscontrole-inspecteurs zullen de kwaliteit van elke regenjas controleren om er zeker van te zijn dat er geen defect is.

Stijlen

Ook de stijl van regenjassen evolueert. Nu zijn er veel regenjas ontwerpen in de winkel te vinden. De meest voorkomende stijl is een poncho. Het heeft een eenvoudig ontwerp en functie. Deze jas heeft geen mouwen. Het heeft echter een kap om je hoofd te beschermen. Een andere populaire regenjas stijl is de trenchcoat. Het ontwerp is zo elegant dat veel vrouwen er dol op zijn. Een trenchcoat heeft knopen en een stoffen riem in de taille. Deze jas is een modieuze regenjas waarmee je er bij elke gelegenheid stijlvol uitziet. Regenjassen zijn ook een favoriete keuze van regenkleding. Het ziet eruit als een gewone jas die is gemaakt van waterdicht materiaal. Net als een poncho heeft een regenjas ook een kap. De meeste regenjassen hebben meerdere sluitingen. Aangezien de regenjas tot de heup valt, moet je een waterdichte broek dragen om optimale bescherming te krijgen. Met veel regenjas ontwerpen die beschikbaar zijn, kun je je eigen stijl uitdrukken.