Interwad
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een goede outfit tijdens het hardlopen

Tips voor een goede outfit tijdens het hardlopen

Het maakt niet uit of je nu één keer per week of meerdere malen per week gaat hardlopen, het dragen van de juiste outfit is essentieel voor zowel je lichaam als je prestaties. Zorg er daarom voor, dat je wanneer je van plan bent om te gaan beginnen met hardlopen, je vooraf exact weet wat je doelen zijn. Op deze manier kun je gericht op zoek naar een geschikte outfit, zodat je tijdens je eerste trainingen direct alles kunt geven wat je hebt. Een goede outfit bestaat uit verschillende facetten. Waar het bij de man eindigd, geldt voor de vrouw één puntje van aandacht extra, welke dit is, vertellen we je in dit artikel.

Hardloopschoenen

Dat we kiezen voor een mooie broek en mooi shirt, dat geloven we allemaal wel. Onze schoenen is één van de belangrijkste onderdelen als we het hebben over hardlopen. Bij iedere stap die we zetten, is dit immers het eerste wat met de grond in aanraking komt en wat ook de klap iedere stap weer moet opvangen. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een geschikte schoen, met voldoende absorberend vermogen. Je zult merken, dat wanneer je kiest voor kwalitatief hoogwaardig materiaal, die je sportprestaties ook direct ten goede komt.

Sport bh

Dit is exact het punt waar het bij de mannen ophoudt en bij de vrouwen verder gaat. Het dragen van de juiste bh is tijdens het hardlopen ontzettend belangrijk. Doordat je borsten bij iedere stap die wordt gezet enkele schokken krijgen te verwerken, is het dragen van een normale beugelloze bh dus niet genoeg. Zorg er dus voor dat je een goede sport bh draagt, zodat deze schokken kunnen worden geabsorbeerd. Je merkt er misschien niet direct iets aan, maar op lange termijn kan dit schadelijk zijn voor het borstweefsel met alle gevolgen van dien. Ondanks het feit dat een sport bh vaak wordt vergeleken met een postoperatieve bh, zijn er wel degelijk verschillen. Wat ze wel gemeen hebben, is dat beide bh’s een stuk strakker zitten dan je normaliter van een bh gewend bent. 

Omstandigheden

De juiste outfit wordt uitgezocht op basis van de omstandigheden waarin jij je bevindt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat je tijdens een warme zomerdag kiest voor andere kleding, dan wanneer het buiten net boven het vriespunt is. Je draagt immers toch ook geen super push up bh met daaroverheen een dikke trui die twee maten te groot is? Kortom, goed over nadenken dus!