Interwad
Image default
Onderwijs

Dit zijn de meest populaire talen die je kan leren

Het leren van een taal vraagt een flinke investering van jouw tijd. Het is daarom zaak dat je een goede keuze maakt. Kies je bijvoorbeeld op basis van je toekomstplannen of op basis van bruikbaarheid van de taal? Elke afweging kan weer andere uitkomsten met zich meenemen. In dit blog lees je over de populairste talen die je kan leren. 

 

Engels 

 

Om af te trappen is het Engels natuurlijk een hele populaire taal om te leren. De taal wordt door enorm veel mensen gesproken over de hele wereld. Zowel als moedertaal als een tweede taal. Met het leren van Engels kan je jezelf dus in heel wat landen uitdrukken. Dat maakt het een absolute aanrader. Ook wordt zakelijk Engels leren steeds populairder, omdat de taal in veel landen zakelijk de voertaal is. 

 

Duits 

 

De taal van onze oosterburen is ook enorm populair. Omdat Duitsland een grote speler is binnen de Europese economie en politiek, is het zeker geen slechte keuze om te beginnen aan een cursus Duits spreken. Veel Duitsers kunnen wel Engels, maar je hebt altijd een streepje voor als jij de moeite hebt gedaan om hun taal eigen te maken. Naast Duitsland zijn er meer landen waarmee je in het Duits een heel eind komt. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, Luxemburg en delen van België., 

 

Frans 

 

Het wordt meer dan eens de taal van de liefde genoemd. Maar daarnaast is de taal ook nog eens heel erg bruikbaar. Het beheersen van de taal opent de poorten naar een oneindigheid van culturele zaken, zoals literatuur, films en muziek.  Daarnaast geldt het Frans ook als één van de voertalen binnen EU-instellingen. 

 

Chinees 

 

Het Mandarijn is een Chinese taal die door de meeste mensen op de wereld gesproken wordt. Daarom is de taal ook zeker zeer bruikbaar. China heeft een behoorlijke invloed op de wereldeconomie en daarom is het leren van Mandarijn op zakelijk gebied een goede zet.  

 

Spaans 

 

Spaans is ook een taal die in enorm veel landen over de hele wereld gesproken wordt. Zeker als je gaat reizen door bijvoorbeeld Zuid-Amerika is het leren van de Spaanse taal zeker aan te raden. Hier kunnen veel mensen namelijk wel Spaans, maar geen Engels. Zeker als je niet continu met vertaalapps in de weer wil zijn. 

 

 

 

 

 

https://www.babel.nl/cursus/engels/cursus-zakelijk-engels/