Interwad
Image default
Verbouwen

Wat zijn de eikenhout trends 2021?

Eikenhout is een houtsoort dat veel wordt gebruikt. Steeds vaker laat men dit terugkomen in een interieur. En dat is ook niet zo gek, omdat het steeds vaker in omloop is en er meer mee te maken valt dan er eerst werd gedacht. Er kunne diverse meubels mee worden gecreëerd. Denk aan een tafel van eikenhout, maar ook stoelen, balken op het plafond, tv kasten etc. worden allemaal van dit materiaal gemaakt en geven een heel mooie en daarnaast ook een zeer warme uitstraling aan een ruimte. Dat is natuurlijk erg mooi meegenomen. Dit natuurproduct heeft ook vele voordelen en gaat erg lang mee. Het is een materiaalsoort waar een lange levensduur aan verbonden kan worden, omdat het een natuurlijk product is. Even schuren en klaar!

Trends

Welke trends zijn er momenteel gaande op het gebied van eikenhout?

  1. Een heel veel voorkomende trend op dit moment is het gebruiken van eikenhout voor strakke kasten. Deze worden dan helemaal mooi en strak geplaatst, waar dan dus geen poten en andere accessoires bij nodig zijn. Bijvoorbeeld een tv kast die aan de muur zweeft gemaakt van een soort eikenhout.
  2. Ook wandkasten zijn lekker trendy in het jaar 2021. Er worden steeds vaker wandkasten verkocht, waar mensen dan accessoires in zetten en het eigenlijk voornamelijk gebruiken voor de aankleding van een ruimte, in plaats van voor een opslagplaats. De kasten van eikenhout zijn vaak open en geven echt een boost aan een inrichting.
  3. Maar ook houten tafels en houten stoelen worden steeds vaker in inrichtingen van ruimtes geplaatst. De combinatie van deze twee soorten zorgt ook voor een goede en warme look and feel in een ruimte en kan mooi worden aangekleed met bijvoorbeeld planten, kussens en kaarsen.
  4. Hout in de slaapkamer. Eikenhout wordt ook steeds meer in slaapkamers gebruikt, zoals de omvang van een bed, maar ook nachtkastjes die eruit zien als houten krukjes, ladekasten en deuren.

Er kan dus worden gesteld dat het zeker de moeite waard is om te kijken naar een manier om ook eikenhout in het interieur op te nemen en met de tijd mee te gaan!

Prachtig oud eiken gebruiken in uw woning? Neem contact op met Waaijenberg Eikenhout.