Interwad
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor een strak en modern interieur

Elk interieur is anders, en dat is maar goed ook. Toch zijn er een aantal algemene regels waar u zich best aan houdt als u een bepaalde stijl wilt verkrijgen. Ook voor een modern en strak interieur is dat het geval! Welke zaken houdt u nu best in het achterhoofd als u uw inrichting moderner en strakker wilt maken?

De vijf beste tips voor modern en strak interieur

Een interieur dat strak en modern oogt, dat wordt steeds populairder. Elk jaar komen er nieuwe trends bij, waardoor het vaak moeilijk is om mee te blijven. Bepaalde richtlijnen voor een modern interieur zijn echter tijdloos:

1. Kies voor eenvoudige kleuren

Kleur speelt logischerwijs een grote rol bij de uitstraling van uw woning. Voor een moderne look is het aangeraden om voor sobere, effen kleuren te kiezen. Een witte tegelvloer, muren die in één kleur zijn geschilderd en decoratie die niet al te veel kleurrijke contrasten heeft, het zijn allemaal goede voorbeelden. Natuurlijk kunt u hier en daar wel een kleuraccentje in het interieur verwerken om het leuk te houden.

2. Het juiste meubilair

Vervolgens loont het de moeite om te kiezen voor meubilair dat bij uw gewenste stijl aansluit. Moderne inrichtingen maken vaak gebruik van strakke tafels, eventueel met een glazen tafelblad, een met stof beklede sofa met een strak design, moderne tafelstoelen, enzovoort. Gebruik vooral materialen als aluminium en vermijd massief houdt, aangezien dit het moderne karakter van uw woning nog meer zal versterken.

3. Denk ook aan de verlichting

Zonder verlichting is een strak interieur hoe dan ook niet compleet. Voor een moderne look is railverlichting een goede keuze, zoals bijvoorbeeld witte railspots in de woonkamer of kleine spots in de hal. Deze dragen met hun design niet enkel bij aan een moderne look, ook zorgen ze voor een optimale verlichting van de ruimte. Een win-win situatie dus, zeker als u daarbij ook nog eens kiest voor LED lampen.

4. De balans tussen sober en gezellig

Als laatste kunt u uw moderne interieur een extra dimensie geven door precies de goede balans te vinden tussen sober en gezellig. Bij een moderne woonstijl staat functioneel wonen en een strak design centraal maar u kunt evengoed wat planten, kadertjes en andere decoratie in de ruimtes verwerken om het comfortabel te maken. Op die manier geniet u zelf van meer wooncomfort en zullen eventuele bezoekers zich ook meer op hun gemak voelen.

 

Bezoek de website voor meer informatie