Interwad
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste volautomatische koffiemachine

De beste high-end volautomatische koffiemachine

Espresso en melkschuim

Om de espresso te testen en te vergelijken hebben we de hoeveelheid aangepast naar 20 tot 25 ml, de sterkte naar maximaal en de maling zo fijn mogelijk. De espresso moet, afhankelijk van het type, een volwaardig en complex aroma hebben en bekroond zijn met een mooie crème. Natuurlijk mag het nooit een onnatuurlijke bitterheid hebben door over-extractie of te warm water. Het moet ook niet waterig zijn. De ideale verwerkingstijd is ongeveer 25 seconden. Een koffieautomaat mag hier niet te veel van afwijken.

Espresso en melkschuimbekleding

Hier smaakt de latte macchiato als van het café om de hoek – met een druk op de knop.

Van een high-end volautomatische koffiemachine kunt u een automatisch melkschuimsysteem verwachten dat met één druk op de knop een latte-drankje aflevert. Het melkschuim moet stevig, homogeen en op drinktemperatuur uit de machine komen. U kunt een automatisch melkschuimsysteem verwachten.

Als er andere functies zijn, zoals een temperatuurinstelling voor het melkschuim, hebben we natuurlijk getest of ze leveren wat ze beloven. Een koffieautomaat in deze prijsklasse moet niet alleen twee espresso’s kunnen bereiden, maar ook twee melkachtige koffiedranken tegelijk.
Instellingen

De core business van een volautomatische koffiemachine is de bereiding van een espresso zo dicht mogelijk bij een zeefdrager espresso van de barista. Het proces dat hiervoor nodig is, is in principe niet technisch gecompliceerd. De machine maalt een bepaalde hoeveelheid koffiebonen, laat het poeder in de zetkamer vallen en duwt in ongeveer 25 seconden de juiste hoeveelheid water van ongeveer 95 graden Celsius door de koffie.

Maar de duivel zit in de details. Bij het brouwen van een espresso kun je een heleboel dingen verkeerd doen. Alle variabelen samen bepalen het resultaat en zelfs kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Een beetje te heet water en de koffie brandt; een te fijne maling en het water kan er niet doorheen; te veel water en de koffie wordt overmatig geëxtraheerd en bitter.

Bij een volautomatisch koffiezetapparaat van hoge kwaliteit moeten daarom alle afzonderlijke stappen van het bereidingsproces correct worden ingesteld en gecoördineerd. Bovendien zijn de smaken net zo gevarieerd als de soorten koffie op de markt. Bovendien is professioneel bereide espresso zo leuk omdat je veel kleine stelschroefjes kunt draaien om het aroma te variëren en het perfect af te stemmen op je individuele smaak.

Met de juiste instelling voor de perfecte espresso

Daarom zijn de instelmogelijkheden van alle volautomatische koffiemachines een belangrijk test- en aankoopcriterium. Er kan dus meer worden verwacht van een luxe machine – meer opties, meer flexibiliteit, meer bedieningsgemak en dus meer plezier en genot.

Bezoek de website voor meer informatie