Interwad
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van glaslatschroeven?

Als je glas gaat bevestigen dan word je aangeraden om daarvoor speciale glaslatschroeven te gebruiken. Dat zijn schroeven die speciaal gemaakt zijn om glaslatten vast te zetten op een kozijn met glas. Nu denk je misschien, waarom heb ik daar een speciaal model voor nodig? Met gewone exemplaren lukt dat toch ook? Als je geluk hebt is dat ook zo, maar met een gewone schroef kan het vastzetten van glaslatten ook behoorlijk misgaan. Daarom vertellen we in dit artikel wat de voordelen zijn voor het gebruiken van speciale exemplaren als je met glaslatten aan de slag gaat.

Nooit meer gebroken glas

Met glaslatschroeven weet je zeker dat je de beste materialen gebruikt om het glas vast te zetten met latten. Het vastzetten van glas is best een precair klusje. Als je wel eens een glas gebroken hebt tijdens zo’n klus dan weet je waar het over hebben. Als het glas eenmaal gebroken is dan kun je weinig anders doen dan nieuw glas bestellen. Dat kost tijd en geld. Vaak is die glasbreuk heel eenvoudig te voorkomen. Namelijk door het gebruik van schroeven die speciaal gemaakt zijn om het glas vast te zetten en tegelijkertijd te beschermen tegen breuk.

Glaslatschroeven beschermen je glas

Als je kiest voor glaslatschroeven dan kies je voor een veilige manier om je glas vast te zetten. Dit type is zo gemaakt dat het glas kan vastzetten zonder een te hoge druk op het glas te zetten zodat het breekt. Andere schroeven kunnen dan minder goed. Zorg altijd dat je een model kiest dat lang genoeg is om het glas goed vast te zetten en niet te lang zodat je door het materiaal heen gaat aan het uiteinde. Heb je hele dunne glaslatten dan zijn er speciale spijkers te krijgen die het glas ook goed vastzetten. Let ook hier weer op de juiste maat.

Glas plaatsen wordt een fluitje van een cent

Met echte glaslatschroeven wordt het plaatsen van een raam een fluitje van een cent. Je hoeft je geen zorgen te maken of de schroef het glas wel goed vastzet en of het glas niet makkelijk breekt. Je maakt het jezelf makkelijk en de investering die je ervoor moet doen is bijna nihil. Eigenlijk kunnen we geen reden bedenken waarom je niet voor glaslat modellen zou kiezen. Ze hebben alleen maar voordelen en worden ook gebruikt door de professionele glasbedrijven en klussers.

Glaslatschroeven zijn makkelijk te verwijderen

Het kan wel eens gebeuren dat je een raam of glasplaat weer wilt verwijderen. Bijvoorbeeld omdat iemand het glas met een bal heeft stukgeschoten of doordat er een beschadiging op is gekomen. Ook dan ben je blij als je bij de bevestiging voor glaslatschroeven hebt gekozen. Je kunt de zelfborende schroeven namelijk ook weer heel eenvoudig verwijderen en een nieuwe glasplaat plaatsen. Daarbij kun je de latten, als die nog goed zijn, gewoon weer hergebruiken. Dat bespaart je niet alleen materiaal, het scheelt ook tijd bij het klussen. Je hebt meteen alles wat je nodig hebt bij de hand.