Interwad
Image default
Woning en Tuin

Zeilringen

Zeilringen zijn kleine metalen ringen die worden gebruikt om de stevigheid van een zeil te garanderen op het moment dat deze ergens aan bevestigd met worden. Het komt behoorlijk vaak voor dat zeilen vastgemaakt moeten worden aan iets. In deze situatie kun je best een gaatje in het zeil maken en een knoop maken met een touw, maar de kans dat dit dan al snel scheurt is behoorlijk groot. In zulke situaties kan een zeilring de ideale oplossing zijn. 

 

Wat is een zeilring?

Zoals gezegd is een zeilring een klein ringetje. Je kunt deze in de hoek van een zeil zetten. Dit zorgt ervoor dat er in de hoek van het zeil een klein gaatje zit. Hier kun je vervolgens een touw doorheen halen en een knoop in maken. Het touw kan dan niet door het zeil heen scheuren, omdat de zeilring zeer stevig is. Deze is van metaal en bewaard de stabiliteit en de stevigheid van het zeil dus. Hoe groot het gaatje van de zeilring is, is afhankelijk van de variant die je koopt. Je kunt verschillende soorten zeilringen aanschaffen in verschillende maten, afhankelijk van wat je zelf nodig hebt. 

 

De voordelen van een zeilring

Zeilringen zorgen er zoals gezegd voor dat je een zeil ergens stevig aan kunt vastmaken. Het voordeel is dan ook dat de zeilring sterker is dan het touw waardoor deze er niet doorheen kan scheuren.

Wanneer je de ringen niet gebruikt kan dit wel, behoorlijk eenvoudig zelfs. Daarnaast zorgen zeilringen ook dat het zeil helemaal niet beschadigd kan raken. Het heeft een beschermende functie en het zorgt ervoor dat hoe stevig je het touw ook in het zeil zet, het zeil heel blijft. Ook als je het touw strak gaat trekken is er geen risico dat het zeil alsnog kan scheuren of beschadigen. Wanneer je een touw strak trekt zonder een zeilring is de kans groot dat het zeil per direct scheurt.

Voor het complete aanbod bezoek je de website ritomshop.nl.