Interwad
Image default
Zakelijk

Dit kan je verwachten als je een tuin kantoor gebruikt

Werken: het maakt een groot deel uit van onze dagelijkse leven, en voor veel mensen betekent dat natuurlijk ook dat ze een specifieke ruimte nodig hebben om optimaal te functioneren. Hoewel het klassieke kantoor in huis of een bedrijf nog altijd erg populair is, kiezen steeds meer mensen ervoor om een tuinkantoor te gebruiken.

Waarom is dat nu zo? En wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n werkplek in de tuin? Als je een antwoord wilt krijgen op deze en meer vragen, lees dan snel verder!

Wat houdt een tuinkantoor precies in?

De term zelf legt eigenlijk al grotendeels uit wat een tuinkantoor is: een kantoor dat geen deel uitmaakt van de woning of het bedrijf maar in de tuin staat en dus een gebouw op zich is. Het klinkt misschien een vreemd concept, maar zo’n kantoor draagt wel degelijk bij aan je productiviteit op verschillende vlakken.

Wat kan je verwachten als je een tuinkantoor huurt of laat bouwen in je tuin? Hieronder lees je meer over de belangrijkste voordelen van zo’n werkplaats!

3 voordelen van een kantoor in de tuin

De tuin is niet bepaald de eerste plaats die je zou associëren met werken, maar het kan wel degelijk. De voordelen van een tuinkantoor:

1. Een aparte ruimte voor je werk

Als eerste is een tuin kantoor natuurlijk een goede investering voor zij die van thuis uit werken, omdat ze op die manier een aparte ruimte hebben om hun werk te doen. Hoewel een gewoon kantoor in huis dat tot op zekere hoogte ook kan bieden, bestaan er toch een aantal belangrijke verschillen.

Zo maakt een tuin kantoor het nog een stuk gemakkelijker om een onderscheid te maken tussen wonen en werken, en dat is een voordeel dat elke thuiswerker wel kan gebruiken. Niet alleen is er dankzij zo’n kantoor fysieke afstand tussen je woning en je werkplaats. Je ook gemakkelijker beide aspecten van je woning scheiden op mentaal niveau!

2. Heel wat mogelijkheden qua inrichting en design

Daarbij bestaan er bij een tuin kantoor heel wat mogelijkheden op het vlak van design en inrichting. Kies je een landelijk ingericht kantoor met veel groen en een gezellige uitstraling? Of ben je juist op zoek naar een modern kantoor dat erg strak oogt door het gebruik van uniforme kleuren en eenvoudig meubilair? Alles is mogelijk!

3. Efficiënt met beschikbare ruimte omspringen

Ten slotte geeft een kantoor in de tuin je ook gewoon de mogelijkheid om de beschikbare ruimte in je woning zelf beter te gebruiken. Zo kan je je voormalige kantoor inrichten als extra babykamer, opberghok of zelfs hobbyruimte.

Verplaats je je werkplek naar een kantoor in de tuin? Dan geniet je van het comfort en de vrijheid van extra ruimte in je woning. En dat is een leuke bonus voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen!