Interwad
Image default
Zorg

Kies je voor wasbaar maandverband of menstruatiecups?

Kaatje Katoen heeft een breder assortiment beschikbaar op het gebied van menstruatie dan alleen wasbaar maandverband. Zij leveren ook menstruatiecups. Je kunt deze cups los gebruiken. Het is ook mogelijk om voor de zekerheid deze te combineren met een wasbaar inlegkruisje. Dit kan je op dagen dat je veel menstrueert net dat kleine beetje zekerheid geven dat je niet doorlekt. Het is natuurlijk aan jezelf waar jouw voorkeur naar uit gaat. Mocht je nu al vaak gebruik maken van tampons tijdens jouw menstruatie, dan is de overgang naar het gebruik van een menstruatiecup niet heel groot. Je kunt op de website ook kijken naar wasbare luiers, mocht je bijvoorbeeld net een kleintje gehad hebben. Het bedrijf begon in 1990 namelijk met het verkopen van wasbare luiers. Deze wasbare luiers zijn net als het maandverband en de menstruatiecups online verkrijgbaar.

Hoe werkt een menstruatiecup?

Waarbij de werking van een wasbaar maandverband eigenlijk direct duidelijk is, is het gebruik van een menstruatiecup vaak nog wat onduidelijker. De menstruatiecup wordt op dezelfde manier gebruikt als een tampon. Deze wordt vooraan onder de baarmoedermond geplaatst en vangt daar het menstruatiebloed op. Je kan de cup ongeveer tien tot twaalf uur achter elkaar inhouden, uiteraard afhankelijk van jouw eigen bloedverlies. Binnen deze periode dien je de cup te legen, om te spoelen en kun je deze weer terugplaatsen. Veel mensen ervaren dit frisser als het gebruik van een tampon.

Ontdek zelf de voordelen van een menstruatiecup

De menstruatiecup is herbruikbaar en dus een duurzaam product, net zoals het wasbaar maandverband. De cup is vervaardigd uit medische siliconen en heeft een perfect glad oppervlak. Dit gladde oppervlak zorgt ervoor dat er geen bacteriën op de cup achter kunnen blijven. Verder absorbeert dit materiaal ook geen vloeistoffen waardoor de natuurlijke vaginale omgeving onaangetast blijft. De pH-waarde wordt niet verstoord en daardoor geeft het ook geen onnodige ongemakken. Dit bedrijf levert een selectie van cups die uitvoerig getest zijn en compleet voldoen aan de door dit bedrijf gestelde kwaliteitseisen.