Interwad
Image default
Zorg

eHealth in de GGZ met Vcare connect

eHealth in de GGZ

E-health is een steeds meer gebruikte manier van zorg verlenen in Nederland. Het is een goede techniek wat zeker kan bijdragen aan een betere zorgstelsel in Nederland. Belangrijk voorwaarden om eHealth aan te kunnen bieden als zorginstantie is dat er een goede helpdesk aanwezig is voor vragen of meer informatie, een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid zodat iedereen het kan gebruiken en de aanwezigheid van goed internet. Gelukkig beschikken we in Nederland over een uitstekende netwerk dekking en heeft nagenoeg iedereen de beschikking over mobiele telefoons en smartphones.

Met eHealth voor GGZ biedt Vcare slimme communicatieoplossingen die naadloos te integreren zijn in bestaande communicatiesystemen. Patiënten kunnen hiermee online volledig of gedeeltelijk behandeld. De behandelaar kan zelf de afweging maken welke gewenste combinatie van online en fysieke behandeling voldoende zijn.

Wat zijn de voordelen van eHealth?

eHealth is erop gericht dat cliënten thuis actief en gericht kunnen werken aan hun herstel met ondersteuning op afstand via digitale zorg – en daarbij doelen we op hulp op afstand via mail, telefonie, persoonlijke hulpmiddelen of beeldbellen. Met eHealth integratie in zorginstellingen kunnen behandelingen doorgaan en effectiever omgegaan worden met tijd, wat een positief effect heeft op de wachtlijsten. eHealth kan ook gebruikt worden om wachtlijsten overbruggen ( e consulten ), zodat een cliënt alvast geholpen wordt en zij geen gevoel overhouden dat ze achterwege worden gelaten.

Waarom is e-health onvermijdelijk?

De Coronapandemie heeft blootgelegd hoe fragiel ons traditioneel zorgsysteem eigenlijk is. We hebben allemaal pijnlijk moeten ervaren dat door het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat we uiterst voorzichtig moeten zijn en waarbij afstand houden een voorwaarde is. Zo ontstond de 1,5meter samenleving. Het gevolg was dat zorgverleners zoals huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten minder goed tot soms zelfs heel slecht ( of niet ) bereikbaar waren vanwege de noodzaak om spoed en acute zorg voorrang te geven of door lockdowns. Ziekenhuizen liepen over waarbij patiënten met andere ( levensbedreigende ) aandoeningen zelfs op een wachtlijst kwamen.

Een pijnlijke situatie als een pandemie maakt duidelijk dat er iets moet veranderen. Digitale zorg hulpmiddelen maken het mogelijk dat er zorg geboden kan worden op afstand, zonder dat zorgverlener fysiek aanwezig moet zijn. Dit is een geweldige mogelijkheid om in situaties waarbij tijd cruciaal en kostbaar is, alsnog zorg te kunnen verlenen voor patiënten. Vooral in de GGZ, waar je te maken hebt met mensen met een geestelijke beperking is dat cruciaal. Het zijn kwetsbare mensen die niet goed kunnen begrijpen wat er om hen heen gebeurd, laat staan dat hun vertrouwde zorgverlener niet bij hun in de buurt mag komen door een virus.

Waarom kiezen voor Vcare connect voor de GGZ?

Het zijn dit soort momenten dat een systeem als Vcare connect een uitkomst biedt. Vcare ontwikkelt al jaren cloud communicatie oplossingen voor de zorg. Denk aan ziekenhuizen, huisartsen en huisartsenposten en GGZ instellingen. Belangrijke voorwaarden voor deze communicatie oplossingen zijn veiligheid, gemak, veelzijdigheid en integratie met bestaande patiëntendata systemen zoals HIS en HAPIS.

Dat veiligheid en betrouwbaarheid hoog op de agenda staan bij Vcare bewijst de ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Deze certificeringen geven namelijk aan dat er een hoge mate van veiligheid is van privacy gegevens, dat data veilig opgeslagen wordt en dat ongewenste toegang onmogelijk wordt. Deze waarborgingen en meer worden opgelegd door de overheid en overkoepelde zorginstanties om de privacy en medische gegevens van patiënten te beschermen.

Flexibel inzetten en schaalbaar

Bij Vcare hebben we ons communicatieplatform zo ingericht dat onze applicaties gemakkelijk en snel inzetbaar zijn. Deze applicaties zijn veelal gericht op het verbeteren van communicatie intern én met de patiënt, integraties met bestaande systemen van Microsoft en Google, en het makkelijker kunnen delegeren van taken en bellen via het internet. De laatste toevoeging is het gebruik van veilig beeldbellen op afstand. Hiermee kunnen zorgverleners veilig vanaf hun werkplek een beeldverbinding opzetten met de computer, laptop, tablet of mobiel van de cliënt. Dit kan zowel eenzijdig of tweezijdig opgezet worden. De applicaties van Vcare connect zijn eenvoudig schaalbaar en toe te wijzen per gebruiker.

https://www.vcareconnect.nl/e-health-ggz/