Interwad
Image default
Bedrijven

Low budget op vakantie

Nog niet zo heel lang geleden waren vakanties een grote luxe: alleen de middenklasse en hoger waren in staat om een vakantie te betalen. Dit kwam onder andere doordat de prijs van vluchten astronomisch hoog was en hotels voornamelijk waren gericht op rijkere toeristen en de prijs hier dan ook op afstelden. Tegenwoordig zit het allemaal anders in elkaar: op vakantie gaan hoeft helemaal niet meer gepaard te gaan met een enorme zak geld en zelfs voor de mensen met een laag budget zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden.

Eén van de opties is om op vakantie in eigen land te gaan, of op vakantie te gaan naar een direct buurland en daar te gaan kamperen. Hierdoor kan je gemakkelijk met de auto of de bus gaan, wat enorm veel goedkoper is dan een vliegticket. Ook kost een staplaats op een camping bij lange na niet zoveel als een hotelkamer in het centrum van een grote stad, waardoor je met een klein budget ook kunt genieten van de rust en een welverdiende vakantie.

Maar er zijn ook nieuwe opties bijgekomen, mede doordat vliegtickets veel goedkoper zijn geworden dankzij de toenemende concurrentie en de vele prijsvechters die tegenwoordig actief zijn in de luchtvaartindustrie. In sommige gevallen hoeft een vliegticket binnen Europa niet eens meer te kosten dan een paar tientjes! Als je dit vervolgens combineert met het gegeven dat er tegenwoordig ook veel hotels en hostels zijn die zich richten op mensen met minder geld, liggen er heel veel opties open. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar een land als Macedonië, waar je per dag nog minder kwijt bent dan in Nederland?

Om het meeste uit je geld te halen is het bovendien aangeraden om een vakantievergelijker te gebruiken. Met een vakantie-vergelijker kan je namelijk gemakkelijk een overzicht creëren aan de hand van je wensen en budget. Zo zie je in één opslag alle mogelijkheden!

Bezoek de website voor meer informatie