Interwad
Image default
Gezondheid

Waardoor is alcohol giftig voor je lever?

Het antwoord op wat te doen tegen een kater kan heel eenvoudig zijn. Matig je drankverbruik. Je zal jezelf de volgende ochtend niet alleen heel dankbaar zijn, ook je lichaam zal je hier dankbaar om zijn. Want alcohol is namelijk niets dan slecht voor je lichaam en voor je lever in het bijzonder. Het is zelfs zo vergaand dat alcohol giftig is voor je lever. Je lever zorgt voor de afbraak van giftige stoffen zoals alcohol. Als je dus geen zorg draagt voor dit levensbelangrijke orgaan kan je hier zware gevolgen van ondervinden.

 

Verspreid het drinken gedurende de avond

Het is natuurlijk niet verboden om een stapje in de wereld te gaan zetten en om een glaasje te drinken. Maar een grote tip die kan helpen om een kater te voorkomen is om gespreid te drinken en de alcohol af te wisselen met water. Als er tijd en water zit tussen de glazen alcohol, blijft je lichaam gehydrateerd en heeft de lever meer kans en tijd om alcohol af te breken. Als je te veel achter elkaar drinkt, heb je trouwens kans om een black out te krijgen, waardoor je je niets meer herinnert van je avondje uit, wat ook niet fijn is, toch? Tips voor snel nuchter worden zal je niet nodig hebben als je je in de eerste plaats al aan deze tip houdt.

 

Eitjes en sinaasappelsap

Het klinkt waarschijnlijk helemaal niet goed in de oren en je maag gaat er waarschijnlijk nog meer van draaien dan die al doet bij een kater maar een stevig ontbijt kan ook een antwoord zijn op de vraag wat te doen tegen een kater. Vettig eten is misschien niet meteen het beste idee, hoewel dit voor sommige mensen misschien wel zo is maar probeer om het vooral voedzaam te houden. Neem bijvoorbeeld een paar eitjes als ontbijt en drink er een glaasje sinaasappelsap bij. De cysteïne zorgt voor de afbraak van de giftige stoffen en de vitamine C in sinaasappelsap is dé vijand bij uitstek van je kater.

 

Snellere afbraak van alcohol door premulon

Snel nuchter worden kan tenslotte ook nog door het gebruik van premulon. Premulon is een anti alcohol middel die er voor zorgt dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken. Normaal gezien doet de lever dit werk, maar je lever heeft hier ook energie voor nodig. Jammer genoeg speel je heel veel energie kwijt door alcohol, dat put je lichaam uit. Handig toch dat er dan een hulpmiddeltje is? De stof asparagine zorgt er met zijn bloedzuiverende werking dus voor dat je sneller van je kater verlost bent. Waar je lever normaal 1,5 uur per glas over doet, zal premulon veel sneller voor de alcoholafbraak zorgen.

 

Bezoek de website voor meer informatie