Interwad
Image default
Mode en Kleding

Trucker cap als fashion item

Aan het begin van de 2000 jaren werd de trucker cap echt een mainstream mode object. De trend begon vooral bij de Amerikaanse hip-hop, pop punk en skater subculturen. Dit was best ironisch omdat de trucker cap vooral zijn oorsprong vond in de landelijke gebieden van de Verenigde Staten. Het was in het verleden vooral demografisch gezien Jan met de pet die deze trucker caps droeg.

 

In de tussentijd zag je steeds meer wereldberoemde mensen met de pet lopen. Zo had je muzikant Pharrel Williams en acteur Ashton Kutcher die heel erg hebben bijgedragen aan het modieus maken van de trucker cap. In een interview met het tijdschrift Fashion Rocks claimde Justin Timberlake echter dat hij de trucker cap al droeg ver voordat het echt populair werd. Hij beweerde de trucker cap al te dragen sinds zijn 17e levensjaar. De trucker cap hype werd pas echt gelanceerd in de Grand Theft Arlen aflevering van het programma King of the Hill. Hierin vroegen tieners aan Hank Hill waar hij zijn Strickland Propane cap had gekocht, wat nogal ironisch was.

 

Vandaag de dag heb je veel outlaw country, punk, metal, blues en rock muzikanten die de trucker cap al op het podium hebben gedragen en op foto’s op hebben. Een paar voorbeelden zijn Scott H. Biram, Bob Wayne of the Outlaw Carnies, Hank Williams III, Gary Lindsey van Assjack, Zach Shedd van Assjack, Shawn McWilliams van de Damn Band, Patrick Stump van Fall Out Boy, Dave Shep, Dave Collins en nog veel meer artiesten.

 

Zo zie je maar weer, de trucker cap wordt echt door iedereen gedragen. Een trucker cap kopen is ook voor iedereen bijna overal mogelijk. Over het algemeen heb je al een mooie pet voor zo’n twintig a dertig euro. Dat is ook een reden dat je de pet zoveel ziet in het straatbeeld vandaag de dag, hij is goed te betalen.

 

Bezoek de website voor meer informatie