Interwad
Image default
Vakantie

De 5 populairste steden in Spanje

Spanje is een geweldig land voor een heerlijke vakantie. Je kunt naar één van de Costa’s toe gaan, maar je kunt ook voor één van de vele leuke badplaatsen kiezen. Wist je echter dat je ook een stedentrip met het strand kunt combineren? Dat is mogelijk in meerdere van onderstaande steden. Dít zijn volgens ons de leukste steden in Spanje voor een stedentrip.

Madrid

Een stedentrip maken in Spanje? Dan denk je mogelijk direct aan de hoofdstad; Madrid. Deze stad ligt in het midden van het land en beschikt hierdoor niet over bijvoorbeeld een strand. Maar, de stad beschikt wel over prachtige gebouwen, indrukwekkende bezienswaardigheden en veel gezellige straatjes. In deze stad vermaak je je probleemloos een paar dagen lang.

Valencia

Wil je het liefste van stad én strand genieten? Dan is Valencia één van de beste opties. De stad Valencia ligt aan het water, beschikt over een prachtig centrum en beschikt over talloze bezienswaardigheden. Wat in Valencia super leuk is om te doen, is een fiets te huren. Op deze fiets kun je vervolgens de stad ontdekken.

Barcelona

Wie Spanje & stedentrip zegt, zegt direct Barcelona. Deze prachtige stad is onder toeristen één van de populairste steden van heel Europa. Eigenlijk combineert deze stad de voordelen van Madrid en Valencia. Je geniet in de stad van talloze bezienswaardigheden, de stad is groot én de stad ligt aan de kust. Je vindt in en rondom Barcelona meerdere strandjes waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Sevilla

Sevilla is zonder twijfel één van de mooiste steden van Spanje. De stad heeft een prachtig oud centrum, is erg gezellig en is eveneens aan de zee gelegen. Na een heerlijke dag in de stad kun je dus nog even tot rust komen op het strand. Je bent in ieder geval niet de enige die naar Sevilla toe zou gaan; deze stad is steeds populairder geworden.

Granada

Granada is de kleinste stad uit deze top 5, maar is wel één van de mooiste steden. Dit komt onder meer door de aanwezigheid van de Alhambra; alleen dat bouwwerk is al reden om naar Granada toe te gaan.