Interwad
Image default
Vakantie

Florence de stad om te genieten van kunst en culinaire hoogtepunten

Florence de stad om te genieten van kunst en culinaire hoogtepunten

Florence is een stad die vol zit met kunst en geschiedenis, maar er zijn ook diverse culinaire hoogtepunten te beleven. De stad zelf is alleen al een historisch centrum waar veel geschiedenis achter zit. Daarnaast zijn er verschillende musea die je kunt bezoeken voor zowel eigentijdse kunst als meesterwerken van de grootste schilders aller tijden. Wandel door de smalle straatjes en bewonder prachtige kerken zoals de Duomo di Firenze .

Bezoek en bewonder in het Uffizi Museum verschillende meesterwerken

Het Uffizi Museum herbergt een schat aan meesterwerken uit de Renaissance tijd. Een van de hoogtepunten van het Uffizi Museum is zonder twijfel Sandro Botticelli’s “De geboorte van Venus”. Dit iconische schilderij toont de godin Venus die uit de zee oprijst, omringd door mythologische figuren. De verfijnde details en levendige kleuren maken dit werk tot een absoluut meesterwerk. Daarnaast herbergt het museum ook Leonardo da Vinci’s “De Annunciatie”. Dit prachtige schilderij toont het moment waarop de aartsengel Gabriël aan Maria verschijnt om haar te vertellen dat ze zwanger zal worden van Jezus. In dit museum zijn er nog veel meer meesterwerken te vinden van De Hertog en Hertogin van Urbino van Piero della Francesca. Dit portret van een adellijk Italiaans koppel straalt elegantie en rijkdom uit. De gedetailleerde weergave van hun gezichten en kostuums geeft een fascinerend inkijkje in het leven van de aristocratie in die tijd tot aan de vrouw met de sluier van Rafael.

Reis terug naar de renaissance tijd in Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio is een meesterwerk uit de 14e eeuw en diende ooit als bestuurscentrum van Florence. Het wordt beschouwd als een symbool van macht en rijkdom uit die periode. Het Palazzo Vecchio herbergt ook een schat aan historische artefacten en kunstwerken, waaronder werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Michelangelo en Donatello. Naast de kunst is het ook gewoon super leuk om de toren te beklimmen en te genieten van het adembenemende uitzicht.