Interwad
Image default
Auto’s en Motoren

Preventief onderhoud aan je auto

Wanneer je een auto hebt en in het bijzonder bij een occasion is preventief onderhoud erg belangrijk. Zeker omdat regelmatig onderhoud van je voertuig ervoor zal zorgen dat u veilig onderweg bent en niet voor onverwachte gebreken komt te staan zijn er nog meer voordelen. Een auto dient altijd aan de voorschriften van de fabrikant zijn reguliere onderhoud te krijgen om problemen te voorkomen. Nieuwe auto’s zijn door de laatste technische verbeteringen minder snel aan onderhoud onderhevig en de tijdsintervallen hiervoor zijn langer geworden. Regelmatig onderhoud blijft desondanks ook hier erg belangrijk om problemen te voorkomen. Bij Garage Jelsma een autogarage Arnhem geven ze klanten altijd het advies regelmatig terug te komen voor de verschillende onderhoudsbeurten. Beter regelmatig onderhoud dan onverwachts voor problemen te komen langs de weg.

Welke onderhoudswerkzaamheden

Natuurlijk zijn er verschillende soorten van klein en groot onderhoud uit te voeren voor een voertuig. Naast de vaste slijtage van onderdelen als banden, remmen, uitlaat en of accu is het vooral belangrijk om de motorolie regelmatig te laten controleren. Remblokken gaan gemiddeld tussen de 60.000 en 100.000 kilometer mee voordat deze aan vervanging toe zijn maar motorolie zal jaarlijks moeten worden ververst. Ook het onderhoud van een airco is belangrijk aangezien u ander in een afgesloten ruimte zit met gevaarlijke dampen. Voor wat betreft de APK keuring krijgt u vanzelf een oproep en zal ieder jaar opnieuw moeten worden uitgevoerd.

Occasion kopen met goed onderhoud

Zorg er wel voor dat uw onderhoudsboekje goed wordt bijgewerkt want dit zorgt ervoor dat bij eventuele verkoop of aankoop de volledige historie van het voertuig bekend is. Alle rekeningen waar eventuele specificaties op staan vermeld zijn handig om te bewaren aangezien deze ook kunnen worden overlegd bij verkoop. Zorg er altijd voor dat u de reparaties laat uitvoeren bij een erkende garage. Een occasion met weinig kilometers maar geen goed onderhoud geeft in de praktijk meer problemen dan een voertuig met meer kilometers maar waar wel altijd goed onderhoud op is uitgevoerd.

Bezoek de website voor meer informatie