Interwad
Image default
Bedrijven

Zwemmen in je zwembad

Als de zomer er weer aan komt dan wil je weer lekker in je zwembad kunnen zwemmen. Dit betekent dat de lamellenafdekkingen er weer afgegooid kunnen worden en het zwembad weer gevuld kan worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het water het hele jaar door in je zwembad te laten zitten, maar dit is niet altijd even handig. Het kost dan vaak ook weer een hoop tijd om alles schoon te maken en te ontdoen van alle bacteriën die er door de tijd in zijn gekomen. Hier kan best nog een hoop tijd in gaan zitten en heb je als zwembadeigenaar vaak weinig zin in.

Met behulp van zwembad lamellen kun je vaak wel een hoop andere dingen uit het zwembad houden, maar als het gevroren heeft dan is de kans dik aanwezig dat het water misschien bevriest. Het is daarom handiger om je water gewoon elk jaar te vervangen aan het begin van bijvoorbeeld de zomer vakantie. Op deze manier weet je zeker dat het water helemaal schoon is en zou je het zwembad ook kunnen vullen met warm water, zodat je het niet op hoeft te laten warmen door de zon, want de zon wil niet altijd schijnen in Nederland. Als de zon echter wel schijnt kun je het gewoon warm laten worden door de zon zelf.

Het enige nadeel is dat als de zon schijnt, dat je je lamellen er wel af moet halen. Over het algemeen laten lamellen de zonne warmte niet toe. Er zijn tegenwoordig ook nog bepaalde solar lamellen polycarbonaat die wel de warmte door laten als de zon schijnt. Daarnaast houden deze lamellen ook de warmte vast en zorgt het ervoor dat je zwembad wat langer warm blijft als de zon er niet is. Dit is ideaal als het weer eens een week slecht weer is.

Bezoek de website voor meer informatie