Interwad
Image default
Financieel

Wat is een roofzuchtige lening en hoe kunt u er een vermijden?

Ontdek wat roofleningen zijn en hoe u ervoor kunt zorgen dat u er geen afsluit.

Veel mensen moeten ergens geld lenen punt in hun leven om grote aankopen te financieren, een huis te kopen of naar de universiteit te gaan. Soms kan geld lenen je zelfs helpen om je financiële situatie te verbeteren.

Maar niet alle leningen helpen leners om hun doelen te bereiken. Sommige leningen zijn roofzuchtig en kunnen ernstige financiële schade aanrichten. Roofzuchtige geldschieters misleiden leners. Ze sluiten mensen op voor financiering onder voorwaarden die ze niet verwachten of begrijpen.

Een opdringerige lening kan u een fortuin kosten en uw kredietwaardigheid verpesten. Het is belangrijk om te begrijpen hoe roofzuchtige leningen werken en op welke rode vlaggen u moet letten. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u dit type lening niet per ongeluk afsluit. Op https://leningmetbkr.com/ zetten wij een paar van deze leningen op een rij zodat u  snapt wat wij bedoelen. 

Wat is een opdringerige lening?

Elk type lening kan roofzuchtig zijn, inclusief een hypotheek lening, persoonlijke lening of autolening. Wat alle roofleningen gemeen hebben, is dat ze kredietnemers misleiden.

Uitleners kunnen oneerlijk zijn over de kosten en vergoedingen die aan de lening zijn verbonden door details in de kleine lettertjes te verbergen. Of ze kunnen leningen verstrekken aan mensen die geen zakelijke lening hebben, vaak in de wetenschap dat de lener de lening niet kan betalen.

Roofzuchtige geldschieters richten zich op mensen die wanhopig geld willen lenen of die niet begrijpen hoe lenen werkt. Deze leningen worden vaak zwaar geadverteerd. Ze kunnen van deur tot deur worden verkocht of via post, telefoon, tv of online advertenties.

Verkopers zijn onder meer:

 • Oneerlijke kredietverstrekkers,

 • Hypotheekmakelaars,

 • Autodealers,

 • Onroerendgoedmakelaars,

 • Aannemers voor woningverbetering, of

 • Iedereen die snel een geld verdienen door de financiële zekerheid van de lener in gevaar te brengen.

Wat zijn enkele voorbeelden van opdringerige leningen?

Hier volgen enkele veelvoorkomende voorbeelden van opdringerige leningen:

 • Leningen met verrassende vergoedingen in de kleine lettertjes: kredietverstrekkers kunnen de werkelijke kosten van een lening verbergen door details over de vergoedingen te verdoezelen. Er kunnen verrassende originatiekosten, aanvraagkosten of boetes voor vooruitbetaling zijn. Kredietverstrekkers zouden ook kunnen verbergen dat de rente variabel is en dramatisch kan stijgen.

 • Leningen die kredietnemers moeten in gebreke blijven: kredietverstrekkers kunnen mensen goedkeuren die de betaling van de lening duidelijk niet kunnen betalen. Dit gebeurt vaak met beveiligde leningen. Een geldschieter kan bijvoorbeeld een lener met een slecht krediet aanmoedigen om een grote aanbetaling te doen en een grote autolening aan te gaan voor een auto die niet veel waard is. De aanbetaling alleen kan in de buurt komen van de kosten van het voertuig. De geldschieter zal dan betalingen innen totdat de lener in gebreke blijft. Als dat gebeurt, neemt de geldschieter de auto weer in bezit, waardoor de lener niets meer heeft.

 • Bait-and-switch-leningen: met deze leningen adverteren geldschieters een bepaald soort lening of rentetarief, maar leveren ze leenvoorwaarden die anders dan beloofd. Veel leners merken de echte leenvoorwaarden pas nadat ze zich hebben vastgelegd, of merken dat de maandelijkse kosten pas stijgen nadat de betalingen zijn begonnen.

 • Leningen oprollen: Leners kunnen worden aangemoedigd om leningen steeds opnieuw te herfinancieren voor geen geld reden, elke keer dat ze dit doen hoge kosten betalen.

 • Leningen met onnodige toevoegingen: Leners kunnen worden verplicht om een heleboel onnodige diensten te kopen samen met hun lening, of ontdekken dat ze onbewust zijn aangemeld voor die diensten. Een lener kan bijvoorbeeld worden gedwongen om een leningverzekering af te sluiten en vast komen te zitten met het betalen van premies zonder te begrijpen wat het is of waarom ze het nodig hebben.

 • Ballonleningen: soms worden leners verleid tot het afsluiten van een lening door beloften van lage maandelijkse betalingen… maar de geldschieter legt nooit uit dat er in korte tijd een grote ballonbetaling moet worden gedaan. Wanneer de ballonbetaling verschuldigd is, zal de lener een enorm stuk contant geld moeten bedenken om het af te betalen. Dit zou onmogelijk kunnen zijn en de lener ertoe kunnen dwingen nog een lening af te sluiten.

 • Leningen die bedoeld zijn om leners in de schulden te steken: Sommige leningen zijn bedoeld om u in een schuldencyclus te houden. Ze hebben hoge tarieven en korte aflossingstermijnen, wat betekent dat mensen uiteindelijk opnieuw moeten lenen om ze terug te betalen. Betaaldagleningen zijn hier een bekend voorbeeld van. De kosten zijn zo hoog en de terugbetalingstermijnen zijn kort, het is bijna onvermijdelijk dat u vast komt te zitten met het afsluiten van een andere persoonlijke lening.

Elk van deze soorten leningen kan uw kredietwaardigheid schaden, u kosten een hoop geld om een onbetaalbare schuld terug te betalen en uw financiële leven moeilijker te maken, zowel nu als later.

Hoe kunt u een rooflening vermijden?

U wilt nooit om een rooflening af te sluiten. Gelukkig zijn er enkele dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u ten prooi valt aan gewetenloze kredietverstrekkers. Hier zijn enkele manieren om roofzuchtige leningen te vermijden:

 • Begrijp de leenvoorwaarden van elke schuld die u aangaat: U moet alle vergoedingen en kosten begrijpen die aan de lening zijn verbonden. Bent u boeterente verschuldigd als u uw lening vervroegd aflost? Is de rente vast of variabel? Wat is uw betalingsschema? Wanneer wordt de schuld volledig afbetaald?

 • Wees op uw hoede voor agressieve verkooptactieken: als iemand aan uw deur komt om een lening te verstrekken of u agressief onder druk zet om te lenen via post, e-mail of telefoon, is dit een grote rode vlag. Hoewel gerenommeerde kredietverstrekkers u af en toe aanbiedingen kunnen sturen, zullen ze u niet bestoken met post en niet bij u thuis komen opdagen. Ze laten u hun aanbiedingen weten en wachten tot u naar hen toekomt. Een paar van deze bedrijven zijn op https://snelzonderbkrlenen.nl/ terug te vinden. Let hier dus goed op. 

 • Pas op voor “slecht krediet”-leningen: wanneer leningen zijn gericht op meer “wanhopige” leners — mensen die niet op conventionele wijze kunnen lenen of die snel geld nodig hebben — wees zeer, zeer voorzichtig. Oneerlijke zwendelverstrekkers richten zich vaak op de meest kwetsbaren, wetende dat ze misschien een autolening of snel geld nodig hebben om ze door te krijgen tot betaaldag.

 • Onderzoek een kredietverstrekker die u overweegt: controleer het Consumer Financial Protection Bureau om te zien of de kredietgever het onderwerp is geweest van klachten en controleer hun Better Business Bureau-beoordelingen. Vermijd kredietverstrekkers die veel negatieve opmerkingen van huidige klanten hebben en houd u aan gerenommeerde kredietverstrekkers met goede beoordelingen.

Laat roofzuchtige kredietverstrekkers uw financiën niet verpesten

Lenen van een roofzuchtige geldschieter is altijd een slecht idee. Als u geld moet lenen, zorg er dan voor dat u uw opties zorgvuldig onderzoekt en een geldschieter kiest die vooraf bekend is met kosten en vergoedingen. Het potentieel om uw kredietwaardigheid te verpesten — of dure en onverwachte kosten te maken — betekent dat roofleningen nooit de moeite waard zijn.

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/22500-euro-lenen/