Interwad
Image default
Gezondheid

De kracht van fruit

Iedereen weet bijna wel dat het dagelijks eten van fruit gezond voor de mens is. De meeste mensen proberen daarom ook om elke dag twee stuks fruit te eten. Nu wordt er ook erg vaak gezegd dat aardbeien helpen om het cholesterol te verlagen maar klopt dit wel?

Van aardbeien weten we al een lange tijd dat ze erg gezond zijn. Zo weten we bijvoorbeeld dat ze caloriearm zijn en daarnaast ook vol met vitaminen zitten. Aardbeien bevatten per 100 gram meer vitaminen dan bijvoorbeeld sinaasappelen. Tevens is het voor elke zwangere vrouw aan te raden om aardbeien te eten want de vrucht bevat veel foliumzuur waarvan we weten dat het een belangrijke rol speelt bij de vroege ontwikkeling van het kind. Vele mensen beweren hiernaast ook dat aardbeien het cholesterol verlagen omdat aardbeien een hoog gehalte aan antioxidanten bevatten

Nu is dit natuurlijk iets voor de wetenschap om uit te zoeken en daarom zochten Spaanse onderzoekers dit tot op de bodem uit. Aan het onderzoek werkten 23 vrijwilligers mee die gedurende een maand op een aardbeiendieet werden gezeten. Voor en na de periode werden de vetten in het bloed gecontroleerd en hieruit bleek dat na afloop van het dieet het cholesterol wel degelijk was afgenomen. Echter bleek dit slechts een tijdelijk effect want nog geen twee weken na het onderzoek keerde de oorspronkelijk waarden weer terug.

Hoewel aardbeien dus erg gezond zijn kun je beter voedingssupplementen kopen die cholesterolverlagend werken dan aardbeien, tenzij je de rest van je leven aardbeien wil blijven eten. Natuurlijke supplementen kun je immers prima combineren met een regulier leven en daarvan is het effect al in meerdere grootschalige onderzoeken aangetoond. Tussendoor kan je natuurlijk wel gewoon je aardbeien blijven eten want het is wel echt heel gezond en daarnaast ook lekker!

Bezoek de website voor meer informatie