Interwad
Image default
Kinderen

Veiligheid buitenshuis

Veiligheid buitenshuis

Je goed voorbereiden op een reis is de meest efficiënte manier om rampen te voorkomen. Kennis van topografie en gezond verstand kunnen bijdragen aan een veilige en plezierige reis. Het eerste dat je moet doen, is kleding dragen die geschikt is voor de omstandigheden en het seizoen van waar je naartoe gaat. Onderzoek je uitrusting. Houd ook de staat van de apparatuur die je nodig hebt. Of het nu gaat om een comfortabel zadel om zadelpijn tijdens je fietstocht te vermijden of om een ​​tent voor je kamperen of wandeltocht. Voordat je gaat, moet je het gewoon allemaal even inspecteren. Zorg ervoor dat je noodsignaal apparatuur bij je hebt. Het laatste punt is het meest cruciale. Leer hoe je verwondingen en ziekten kunt herkennen en behandelen met elementaire eerste hulp. Zorg dat je altijd een EHBO-doos bij je hebt. Leer hoe je de tekenen van hitte-uitputting of hitteberoerte kunt herkennen en behandelen. Hetzelfde geldt voor onderkoeling en uitdroging.

Reis met een vriend

In geval van nood wil je niet alleen zijn. Geef een verantwoordelijk persoon een kopie van je reisschema. Vermeld informatie zoals het merk en kenteken van je auto en de uitrusting die je meeneemt. En ook het weer dat je verwacht en wanneer je van plan bent terug te keren. Laat indien mogelijk een kleine portemonnee dames achter met je gegevens zoals visitekaartjes. Als je naar een afgelegen plek gaat, moet je ten minste vier mensen in je groep hebben. Op die manier kan een ander bij het slachtoffer blijven als er iemand gewond raakt, terwijl de andere twee hulp zoeken. Als je naar een onbekende locatie gaat, neem dan iemand mee die de omgeving kent. Of spreek in ieder geval met degenen die de omgeving wel kennen voordat je gaat. Betreed geen afgesloten gebied.

In goede fysieke conditie komen

Stel een comfortabel wandeltempo in. Een groepsreis moet worden afgestemd op het zwakste lid van de groep. Als je medische aandoeningen hebt, praat dan met je arts over je bedoelingen. Je moet toestemming vragen voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je over de nodige vaardigheden beschikt voor je kampeer- of wandeltocht. Zorg ervoor dat je clutches of een kleine tas meeneemt waar je gemakkelijk bij je benodigdheden kunt. Mogelijk moet je een kompas lezen of een geïmproviseerde schuilplaats maken. Bereid je dus van tevoren voor door je talenten te oefenen. Als je reis fysiek veeleisend zal zijn, zorg dan dat je in vorm komt voordat je vertrekt. Maak een planning voor een goede acclimatisatie aan de hoogte als je van plan bent te klimmen of naar grote hoogten te reizen.

Evalueer voordat je een slokje neemt

Door water overgedragen parasieten en microben kunnen pijn veroorzaken. Daarnaast kunnen ze zelfs ernstige ziekte veroorzaken, ongeacht hoe schoon of helder beekwater eruitziet. Als je dus aan het wandelen of aan het fietsen bent, zorg er dan voor dat je een bidon met schoon water bij je hebt. Probeer je fles niet te vullen in een stilstaande beek of een andere plek met stilstaand water. Hierbij loop je de kans om ernstig ziek te worden.