Interwad
Image default
Bedrijven

Een borstel, speciaal voor de koe

Een koeborstel klinkt voor mensen die niet zo heel veel van koeien afweten misschien als iets wat je gebruikt voor de haren van de koe. Als je dat denkt, dan zit je er eigenlijk niet zo heel ver van af. De koeborstel wordt gebruikt om de koe schoon te houden. Als de koe de hele dag in de wei rondloopt dan is het onmogelijk om de koe altijd helemaal schoon te houden. Dit zorgt ervoor dat de koe nog al wat bacteriën bij zich heeft en dit kan op de lange termijn uitmonden tot een infectie. Dit wil je natuurlijk absoluut niet hebben als boer zijnde. Je wil het beste voor je koe en je wil dat ze zo lang mogelijk leven.

De koeborstel kan namelijk ook op plekken komen waar je met andere borstels eigenlijk niet bij kan komen. Hierbij moet je denken aan plekken zoals de onderkant van de koe. Een goede koeborstel kan hier wel bij komen en zorgt ervoor dat je koe er wil helemaal schoon bij loopt.

Daarnaast zijn er nog een hoop andere apparaten en dingen die je als boer kunt gebruiken om het beste voor je koe te behalen. Hierbij kun je denken aan het gebruiken van een voorkoeler. Een voorkoeler is eigenlijk iets wat indirect voor de koe is. Met behulp van de voorkoeler kun je ervoor zorgen dat het water dat het vee drinkt, de melk die van de koe af komt afkoelt. Daarnaast wordt het water weer verwarmt door de warme melk. Het lauwe water is wel iets wat het vee kan waarderen en zo sla je eigenlijk twee vliegen in een klap, want je hoeft niet meer apart het melk te koelen en het water wat warmer te maken. Dit kan je, als boer zijnde, ook weer geld besparen.

Bezoek de website voor meer informatie