Interwad
Image default
Gezondheid

Moedervlek verwijderen zonder cosmetische ingreep

Moedervlek verwijderen zonder cosmetische ingreep

Bijna iedereen heeft moedervlekken op het lichaam. Moedervlekken zijn niets meer dan opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Moedervlekken kunnen verschillen van grootte, vorm en kleur. Sommige moedervlekken kunnen als onsierlijk worden ervaren. Bijvoorbeeld wanneer deze zich op het gezicht bevind of als de moedervlek groot van formaat is en op een zichtbare plek groeit. Een moedervlek kun je op verschillende manieren verwijderen.

 

Moedervlekken kun je niet voorkomen

Het ontstaan van moedervlekken is niet helemaal tegen te gaan. Je moedervlekken zijn namelijk voor een groot deel erfelijk bepaald. Men zegt wel dat als je de eerste 15 jaar van je leven zo min mogelijk blootgesteld wordt aan de zon, je minder moedervlek vorming hebt. Toch is zonlicht belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, wat een positief effect heeft op de groei van je botten. Je kunt kinderen dus niet altijd uit de zon houden. De meeste moedervlekken ontstaan tussen je derde en je twintigste levensjaar op een willekeurige plek op je lichaam.

 

Veilig moedervlekken verwijderen

Wanneer je een moedervlek hebt waar je niet zo blij mee bent, dan kun je ervoor kiezen om deze te laten verwijderen. Je kunt een moedervlek door een chirurg in een ziekenhuis of kliniek laten verwijderen. Deze wordt dan weg geschaafd of uitgeschept onder plaatselijke verdoving. Deze behandeling wordt door je zorgverzekeraar als een cosmetische ingreep gezien en wordt dus niet door de verzekering vergoedt. Een goedkopere en minder drastische aanpak is het bleken van de onsierlijke moedervlek. Een pigmentcrème die uitkomst kan bieden is Skinlight. Deze crème is namelijk 100% natuurlijk en is geschikt voor alle huidtypen.

Bezoek de website voor meer informatie