Interwad
Image default
Gezondheid

Middel tegen moedervlekken

Middel tegen moedervlekken

Is er een magisch middel tegen moedervlekken? Deze vraag krijgen wij regelmatig. Natuurlijk is er geen magisch middel tegen moedervlekken. Toch is het heel goed mogelijk om zonder een gevaarlijke en dure ingreep toch in ongeveer anderhalve maand zichtbaar uw moedervlekken te verminderen. Wij zeggen met nadruk de zichtbaarheid verminderen.

Hoe ontstaan moedervlekken?

Moedervlekken zijn eigenlijk ophopingen van cellen die pigmentvormen. Bijna iedereen heeft diverse moedervlekken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ieder mens er gemiddeld 25 heeft op zijn of haar lichaam. Al is de plaats en de grote heel erg divers. Moedervlekken kunnen al vanaf de geboorte aanwezig zijn. Maar dit hoeft absoluut niet. Hiernaast ontstaan ze meestal omdat een deel van de huid een stoornis ondergaat. Dit komt meestal door blootstelling aan de zon. Daarom is het ook belangrijk dat je een zonnefactor op smeert als het lekker weer is.

 

Ook zijn moedervlekken tot bepaalde hoogte erfelijk bepaald. De ene persoon zal er daardoor veel meer hebben dan andere.

Hoe kan ik de kans op moedervlekken verkleinen?

1. Door gezond te eten en niet te roken. 2. Door voldoende lichaamsbeweging. 3. Door altijd een goede zonnefactor te smeren op de huid. 4. Door beschermende kleding zoals een hoed, pet of T-shirt te dragen in de zon.

Hoe kan ik moedervlekken verminderen?

Je kunt ze eigenlijk niet verwijderen omdat ze altijd weer terug kunnen komen. Wel is het mogelijk om de zichtbaarheid van moedervlekken te verminderen. Dit kun je bereiken door het gebruik van een moedervlekken blekende crème. Een goed voorbeeld hiervan is Skinlight Crème. Deze creme richt zich op het donkerste pigment. En zorgt ervoor dat dit pigment in ongeveer 4 tot 6 weken telkens iets lichter wordt van kleur. Hierdoor wordt de moedervlek steeds iets minder zichtbaar.

Ga voor meer informatie over moedervlek verwijderen naar onze blog!

Bezoek de website voor meer informatie