Interwad
Image default
Gezondheid

Hoe kan je rustiger worden?

Eigenlijk zouden we allemaal wel meer interne rust willen hebben. Want jezelf opwinden en kwaad maken kost veel energie en is ook slecht voor het menselijk lichaam. Maar het is nu eenmaal heel moeilijk om jezelf in sommige situaties rustig te houden. Toch zijn er zaken die kunnen helpen?

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten maar luisteren naar heavy metal zou iemand kalmeren en opgewekt maken, blijkt uit onderzoek. Heavy metal dat was toch die muziekstijl waar alleen maar agressieve harige types op af komen? Niets blijkt dus minder waar want deze mensen moeten kalmer en opgewekter zijn dan de doorsnee andere Nederlander. Bij het onderzoek werden 39 fans van heavy metal tussen 13 en 34 jaar eerst van slag gebracht, door hen te vragen om zich de meest frustrerende of irritante gebeurtenissen uit hun leven nog eens voor de geest te halen. Daarna mochten ze 10 minuten luisteren naar muziek die ze zelf mochten kiezen, of 10 minuten in stilte doorbrengen. De groep die ervoor koos om naar heavy metal te luisteren, werd snel terug rustig en raakte zelfs geïnspireerd en opgewekt.

Het bijzondere was  ook nog is dat de onderzoeksgroep een aparte keuze maakte wat betreft de onderwerpen van de liedjes die ze luisterden. Meer dan de helft van de liedjes die de boze deelnemers kozen bevatten onderwerpen als agressie en kwaadheid. De andere gekozen liedjes hadden ook zware onderwerpen zoals eenzaamheid en verdriet. Het aparte is dus dat deze zwaarmoedige liedjes de participanten weer vrolijk en opgewekt maakte. Bent u dus zwaarmoedig dan kunt u dus beter naar heavy metal gaan luisteren dan een behandeling psycholoog Leidschenveen ondergaan. Dit is natuurlijk een beetje gechargeerd gezegd want bij echte depressieve klachten is het natuurlijk altijd raadzaam om bijvoorbeeld naar psychologiepraktijk Leidschenveen te gaan.

 

Bezoek de website voor meer informatie